Кириос отнесе гигантска глоба, грози го отстраняване

от в 21:56 на 15.08.2019
Георги Христов

Ник Кириос получи сериозна глоба от АТР за поведението си по време на АТР Мастърс 1000 в Синсинати. Австралиецът ще трябва да плати $113,000 за две счупени ракети на корта, обида на официални лица и скандала, който заформи със съдията Фъргъс Мърфи.

От АТР се обосноваха за огромната сума, с която санкционират Кириос с цялостното му поведение, напускането на корта без разрешение и неспортсментските му действия в мача му срещу руснака Карен Хачанов. В края Кириос си позволи ругатни към Мърфи и не му подаде ръка.

24-годишният Кириос дори е заплашен със спиране на състезателните права, след като се проведе "цялостно разследване" на ситуацията.

Кириос, който нарече Мърфи "най-лошия съдия", е бил наказан с четири глоби по 20 000 долара за неспортсменските си действия и още 20 000 за коментарите си, сред които: "Ще се откажа от тениса, ако Рафа играе толкова бързо като мен. Това е позор. Дайте запис на по-бърз гейм от Рафа. Ако го направите, никога повече няма да се обадя. Гарантирам ви, че не може да намерите такъв случай."

По време на турнира в Куинс Кириос имаше и друг спор с Мърфи. Преди това в Рим бе дисквалифициран, след като хвърли стол на корта.

През 2015 година Кириос имаше няколко подобни избухвания, а дори си позволи сексуални обиди към приятелката на Стан Вавринка - Дона Векич. Година по-късно пък бе наказан за осем седмици, след като бе установено, че не играе на 100% в свой мач.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кириос отнесе гигантска глоба, грози го отстраняване Георги Христов
Теми:  
ник кириос | синсинати | скандали | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook