Кириос засне емоционално видео, с което се оттегли от US Open

от в 10:26 на 02.08.2020
Димитър Беловски

Австралиецът Ник Кириос реши да се оттегли от турнира от Големия Шлем в Ню Йорк – US Open. Причината е пандемията от коронавируса, която взе много жертви в САЩ.
Кириос реши да направи това с емоционално видео послание.

„Скъпи тенис, нека си поемем въздух и да си припомним важните неща: здравето и безопасността на общността. Можем да възстановим нашия спорт и икономиката, но никога не можем да върнем загубилите живота си“, казва Кириос.

„Аз нямам проблем, че USTA ще проведат US Open и с тенисистите, които ще играят там, докато те се държат подходящо и безопасно. Никой не иска хората да запазят работата си повече от мен. Говоря за хората, които работят в ресторантите, чистачите и хората, обслужващи съблекалните. Това са хората, които имат нужда от работните си места най-много и е честно да работят“.

Кириос нападна отново Новак Джокович заради организирането на Adria Tour.

„Но тенисистите – ние трябва да постъпваме в интерес един на друг и да работим заедно. Не можеш да танцуваш на масата, основният ти интерес да са парите и да се опитваш да направиш бързи пари с провеждането на някой демо турнир. Това е просто толкова егоистично. Помисли за хората веднъж. Този вирус ни показа, че не се интересува от нашият ранкниг или от това колко пари имаме. Дръж се отговорно“.

„Към онези играчи, които спазват правилата и се държат неегоистично: пожелавам ви късмет. Вие играете на свой риск и аз нямам проблем с това“.

„Тази година няма да играя на US Open. Боли ме от дъното на душата ми, че няма да съм там и да се състезавам на една от най-великите спортни арени – „Артър Аш Стейдиъм“. Но аз няма да участвам заради хората, заради моите сънародници, заради стотиците хиляди американци, които изгубиха живота си, заради всички вас. Това е моето решение, независимо дали ви харесва или не. И това са моите причини. Искрено Ваш, Ник“, завърши австралиецът.

 

 

Оцени тази статия:
Кириос засне емоционално видео, с което се оттегли от US Open Димитър Беловски

Коментари





Следвайте ни в Facebook