Кирьос: Алкарас ще научи как да се справя с напрежението и тогава всички ще се страхуваме

от в 21:23 на 09.06.2023
Мартин Петков

Полуфиналният сблъсък на Ролан Гарос между Новак Джокович и Карлос Алкарас в крайна сметка не оправда напълно очакванията за титаничен сблъсък между двамата най-добри тенисисти в света и след като първите два сета на мача ни изпълниха с надежди за нова голяма тенис класика с марката "Голям шлем", то на старта на третата част испанецът се контузи, с което 22-кратният носител на "мейджър" трофеи нямаше колебания да се поздрави с победата. Именно травмата на световния номер едно, представляща крампиране на десния му прасец, пък се превърна в обект на сериозно внимание сред тенис обществеността, като дори Ник Кирьос в профила си в Twitter сподели своето мнение по случая, пишейки следното:

"Съчувствам на Алкарас. Това е просто един голям процес на учене и съм сигурен, че всеки тенисист е преминал през същото чувство. Крампи, дължащи се на нервността и безпокойството от това да играеш мач с подобно значение. Той ще се научи как да се справя с подобни трудности за в бъдеще, бъдете сигурни. Тогава ние ще трябва да се страхуваме.", гласи публикацията на австралиеца, който идната седмица ще поднови участието си в Тура с надпреварата в Щутгарт, като ще го видим в игра за първи път от близо шест месеца насам.

Самият Кирьос неведнъж досега е изразявал своето възхищение към Алкарас, като още преди началото на миналогодишния US Open заяви, че испанецът ще триумфира с титлата, както се случи впоследствие, а сега отново не пропусна да спомене, че ако световният номер едно е здрав, то той безспорно е заплаха за всички и те "трябва да се страхуват от него".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос: Алкарас ще научи как да се справя с напрежението и тогава всички ще се страхуваме Мартин Петков
Теми:  
atp | карлос алкарас | карлос алкарас гарфия | Ник Кирьос | туитър

Коментари





Следвайте ни в Facebook