Кирьос: Имам приоритети, различни от тениса и планирам да се оттегля рано

от в 19:14 на 08.07.2021
Диана Андреева

Ник Кирьос неведнъж е бил критикуван за отношението си към професионалния тенис. Австралиецът многократно е споделял пред медиите, че не се интересува от чуждото мнение, ала в откровено интервю след края на участието му на Уимбълдън 2021 Ник сподели, че ситуацията не е точно така, както изглежда. Ето какво точно разказа той:

„Мисля, че Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович не могат да живеят без тенис. Това е първата им любов и със сигурност съм много далеч от това да ги критикувам затова. Но аз не съм като тях, защото страстта ми беше и винаги е била баскетболът, но не можах да осъществя мечтата си и трябвашеда оставя на страна този спорт. За мен не е лесно да се събуждам сутрин с идеята, че е време да тренирам и да си отделя целия ден за тенис.

Много хора ме мразят и не е лесно да се справям с това, но истината е, че аз искам да се занимавам и с друго освен тениса. Целта ми е да се оттегля на 28-29 години и да се наслаждавам на живота с приятелката ми, приятелите ми и семейството ми. Имам пълното право да избера какво да правя с живота си и със сигурност няма да играя толкова, колкото Големите трима. Но никога не знаеш къде ще те отведе живота и може би в средата на 30-те ми години ще играя тук и там с уайлдкард.", завърши Кирьос. 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кирьос: Имам приоритети, различни от тениса и планирам да се оттегля рано Диана Андреева
Теми:  
голяма тройка | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook