Кирьос: Искам да бъда пример за подражание, а не легенда в спорта

от в 22:20 на 09.02.2022
Диана Андреева

Ник Кирьос е възприеман за лошото момче на мъжкия тенис от мнозина и не са малко тези, които намират поведението на австралиеца на корта за неуважително и детинско. Кирьос неведнъж е изваждал на показ и най-добрите черти в характера си - щедрост и състраданелност. Създател на благотворителна фондация за деца в неравностойно положение, Ник пое водеща роля в набирането на средства за подпомагане на засегнатите семейства по време на австралийските горски пожари през 2020-а. Но като какъв герой би искал да бъде запомнен Кирьос? На този въпрос, както и редица други, даде отговор самият шампион от Australian Open при каретата в интервю за ABC, а ето и най-любопитното от разговора: 

"Искам да оставя следа в историята, да бъда модел заподражание. Но не искам да бъда като Роджър Федерер, нито пък поредният Рафаел Надал или пък Новак Джокович. Децата не трябва да гледат на мен като на легенда, ами като на обикновен човек. Целта ми е да вдъхвам кураж в прохождащите в спорта играчи. Ще се радвам, ако един ден хората се мотивират от мен, казвайки си - "Щом той е успял, значи и аз ще мога".

За мен винаги е било от значение да се чувствам комфортно такъв, какъвто съм. Не искам да бъда засрамен от произхода си или пък от поведението си, ами напротив. Обаче мнението на околните не ме засяга. Единствено близките ми хора ме познават. Приятелите и семейството ми знаят, че съм грижовен и откровен човек. Когато се погледна в огледалото, съм доволен от отражението - аз съм точно такъв, какъвто искам да бъда." - завърши откровеното си изказване Кирьос.

Източник: Tennis Head


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кирьос: Искам да бъда пример за подражание, а не легенда в спорта Диана Андреева
Теми:  
Ник Кирьос | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook