Кирьос: Историята на Синер е зле скалъпена; повече да не очаква приятелско отношение от мен

от в 12:17 на 27.08.2024
Калоян Соколов

Ник Кирьос защити позицията, която имаше в социалните мрежи, след като стана ясно, че Яник Синер е дал 2 положителни допинг проби през месец март. Австралиецът беше категоричен, че трябва световния номер едно да бъде изваден за 2 години от тениса и до голяма степен се подигра с неговата версия, че стероидът костебол е попаднал в кръвта му от пръста на неговия физиотерапевт, докато го е масажирал.

Вчера Кирьос беше гост в студиото на ESPN и изобщо не трепна да изкаже същата позиция и пред камерите, предупреждавайки италианеца, че за в бъдеще е загубил неговото приятелство:

"Заставам зад абсолютно всяка една своя дума. Виждал съм много мои приятели да получават наказания заради забранени субстанции. Видяхме какво се случи например със Симона Халеп и у нас остава едно чувство, че процесът е различен за всеки един от нас. Нямам нищо против Синер. Знам колко е важен той за тениса. Яник е един от най-големите ни таланти в спорта и ще продължи да има важна роля в тениса през следващите 15 години.

Погледнете обаче как кариерата на Дженсън Бруксби беше отнета, след като той дори не е дал положителна допинг проба, докато Синер се измъква с две такива. Мисля, че нещата се случват по неговите условия през повечето време и това не е честно за останалите играчи в Тура. Ще ви кажа, че всеки играч и физиотерапевт получава списък със забранените вещества в началото на сезона и къде биха могли да се съдържат те.

Не мога да си обясня защо неговият екип би разнасял със себе си забранена субстанция из целия свят. Алкарас например не взе отношение по темата, но получихме много детайли, които звучат като зле скалъпена история. Тук не става въпрос дали това вещество му е помогнало да печели мачове или не. Става въпрос затова тенисистите да бъдем третирани по един и същи начин от правилника, което очевидно не се случва, колкото и да се отрича.

Затова и аз лично не съм фен на подсказването от страна на треньорите, което се въведе. Не всички играчи могат да си позволят да пътуват непрекъснато с човек до себе си и това отнема от равния ни старт в мача. Ще ви кажа, че вече изобщо няма да бъда толкова приятелски настроен към Синер, когато го виждам в съблекалнята" - коментира бившият финалист от Уимбълдън.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кирьос: Историята на Синер е зле скалъпена; повече да не очаква приятелско отношение от мен Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | интервюта | любопитно | Ник Кирьос | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook