Кирьос изнесе нов впечатляващ мач на клей и отстрани седмия поставен в Хюстън!

от в 01:22 на 07.04.2022
Мартин Петков

Ник Кирьос се представя на изключително високо ниво от началото на американското турне, като през тази седмица взима участие на надпреварата в Хюстън, която е първа негова на клей от близо три години. Австралиецът постигна страхотен успех в първия кръг на турнира срещу Макензи Макдоналд, който го отведе до днешната му среща с Томи Пол. 

Шампионът на двойки от АО сервираше отлично в хода на целия двубой срещу американеца, не допусна нито един пробив, като заедно с това се представяше на нужното ниво и в моментите на ретур, демонстрира много техника в своите отигравания и напълно заслужено се поздрави с победата след 6:4 6:2. В четвъртфиналната фаза за световния номер 94 предстои сблъсък срещу Майкъл Мо, който влезе като ,,щастлив губещ" в схемата на мястото на Каспър Рууд.

Началните минути на двубоя предложиха интригуващи мигове, след като Пол пръв достигна брейкболи, но австралиецът излезе от трудната ситуация благодарение на началния си удар. Още в идния гейм Кирьос взе инициативата на своя страна, представи се блестящо в продължителните разигравания и след грешка на противника си съумя да реализира пробив. В оставащите моменти до края на частта Кирьос се концентрира върху печеленето на собственото си подаване, което се оказа правилна стратегия и той записа откриващия сет на сметката си.

Двойковият шампион от Шлема продължи да надгражда в играта си в началото на втората част, което му донесе ранен пробив аванс и беше все по-близо до успеха в срещата. Краят на сета ни предостави слаба игра от страна на сервиращите, като станахме свидетели на множество шансове за брейк, но австралиецът за пореден път бе безупречен във важните мигове, за да реализира нов пробив, с който ,,уби" интригата, за да вдигне победоносно ръка в следващите минути.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос изнесе нов впечатляващ мач на клей и отстрани седмия поставен в Хюстън! Мартин Петков
Теми:  
atp | клей | Ник Кирьос | тенис турнир в хюстън | томи пол | хюстън

Коментари





Следвайте ни в Facebook