Кирьос преди US Open: Искам просто да си отида вкъщи, изтощен съм от тениса

от в 19:49 на 28.08.2022
Мирела Николова

Ник Кирьос прави най-силния си сезон досега и след като достигна сблъсъка за титлата на Уимбълдън по-рано през лятото, а след това спечели трофея във Вашингтон на хард, мнозина специалисти очакват от него силно представяне и на предстоящото Открито първенство на САЩ. Жребият обаче не бе особено благосклонен към австралиеца, тъй като още в първия му мач го противопостави на неговия близък приятел и партньор на двойки Танаси Кокинакис. 

По време на своята пресконференция преди началото на турнира канберецът коментира предстоящия двубой между двамата, като сподели, че не се интересува от резултата и ще бъде доволен във всеки от случаите, независимо дали спечели, или загуби. Причината е, че евентуално поражение би означавало за него завръщане в Австралия, каквото той силно желае поради факта, че иска да бъде близо до своето семейство, което не е виждал от месеци.

"Никой не иска да се изправи срещу приятел в първия кръг. Напоследък играх срещу много мои приятели - Алекс Де Минор в Монреал, Франсис Тиафо във Вашингтон, Джак Сок на двойки в Атланта. Това е кошмар за мен. Има няколко момчета, с които взаимоотношенията ми са изключително добри, и Танаси е един от тях. Определено ще трябва да намеря необходимия баланс между стремежа към победа и удоволствието от преживяването. 

За мен това ще бъде просто поредният тенис мач. Независимо какъв е резултатът накрая, аз ще бъда щастлив. Ако загубя, ще се върна вкъщи. Ако пък съм победя, ще спечеля повече пари и ще продължа напред с шанс да постигна нов страхотен резултат. В момента се случват толкова много неща у дома - брат ми стана баща, майка ми е болна. Трудно ми е да бъда далеч от тях. Това ми тежи все повече с всеки изминал ден. Просто искам да се прибера вкъщи, но знам, че сега предстои важен турнир и трябва да оставя тези неща настрана.

Огромна част от мен иска US Open да приключи по-бързо, за да мога да се върна у дома. Брутално е да бъдеш далеч от семейството си толкова дълго време. Медиите, феновете, тренировките, мачовете, напрежението - всичко това прави ситуацията още по-трудна. Чувствам се изключително изтощен от всичко това", разказва световният №26.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос преди US Open: Искам просто да си отида вкъщи, изтощен съм от тениса Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | us open 2022 | любопитно | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook