Кирьос: С днешната игра щях да победя 95% от състезателите; горд съм със себе си

от в 18:50 на 20.01.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос отсъстваше от кортовете през последните четири месеца, а през миналата седмица се зарази с коронавирус, но все пак съумя да се възстанови навреме за Аустрелиън Оупън и остави отлични впечатления с представянето си срещу Даниил Медведев. Все пак световният номер две съумя да се справи със съпротивата на екстравагантния местен представител и смълча екзалтираните трибуни на "Род Лейвър Арена". Самият Кирьос обаче отбеляза своето задоволство от представянето си и сподели мислите си след края на своето участие в Мелбърн:

"Оставам с висока вдигната глава, защото дадох всичко от себе си и се представих на ниво. Медведев е основният фаворит за титлата, така че не мога да бъда твърде разочарован. Истината е, че винаги ще бъда готов за подобни мачове, абстрахирайки се от липсата ми на състезателна практика и тренировки. Не съм особено щастлив с жребия си, защото ще загубя много места в ранглистата, но днешната ми игра щеше да бъде достатъчна да победя 95 процента от състезателите в турнира. Горд съм от начина, по който се борих и определено съотворих добро шоу на корта. През цялото време сервирах със средна скорост от близо 220 километра в час.

Хората могат да се съмняват в мен, но аз всеки път ще съм готов да се съревновавам с най-добрите в света. Не приемам нито един момент за даденост, защото като дете гледах мачове точно от това място и си мечтаех някога да имам възможността да нося наслада на милиони хора с играта си, а мечтата ми се превърна в реалност тази вечер" - завърши Кирьос.

Източник: ATP

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кирьос: С днешната игра щях да победя 95% от състезателите; горд съм със себе си Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | даниил медведев | интервю | любопитно | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook