Кирьос се пребори с Юмбер и своите демони, за да триумфира в петсетов трилър!

от в 13:13 на 10.02.2021
Валери Андреев

Ник Кирьос изкова уникален обрат и след като спаси два мачбола, успя да се класира за трети кръг на Australinan Open, побеждавайки Юго Умбер след 7:5 4:6 3:6 7:6(2) 6:4.

Двамата предложиха интересен двубой между два доста сходни стила, където сервисът беше основно оръжие за състезателите. Главно силите на всеки от тях се концентрираха в техните сервис геймове, а не в тези на опонента. Все пак обаче уникалният и леко вулгарен стил на Ник бе основната разлика между двамата, а в по-дългите разигравания именно това го отличаваше. Често по този начин Ник успяваше да спечели точките, ала понякога и точно това му носеше неприятности.

Първата част протичаше монотонно в началото, тъй като двамата си вземаха лесно своите подавания, но това се промени в края на сета, където грешки на Ник спомогнаха на опонента му да пробие, а това беше достатъчно и французинът да поведе. Вторият сет до голяма степен се разви аналогично, обаче този път Ник въпреки леки конфликти със съдийката на стола в края на сета съумя да затвори частта в своя полза, след като бе натрупал аванс в третия гейм. 

Сервисът продължи да бъде основно оръжие на двамата състезатели, а третата част отново се реши от един брейк, който дойде в осмия гейм на сета, когато Ник допусна няколко грешки, и по този начин даде шанс на опонента си да пробие. 

В четвъртия сет Умбер отново реализира ранен брейк, ала Ник този път не беше казал последната си дума. Именно когато Умбер сервираше за мача, австралиецът успя да покаже най-добрата си игра и да се върне в мача, отразявайки 2 мачбола, а впоследствие извоюва крайния успех в тайбрека със 7:2, за да вкара срещата в решаващ сет.

В последната част Ник стартира с ранен брейк и успявайки да бъде постоянен в своите подавания аналогично на първите три сета, местният любимец спокойно постигна успеха в мача.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кирьос се пребори с Юмбер и своите демони, за да триумфира в петсетов трилър! Валери Андреев
Теми:  
Ник Кирьос | юго умбер

Коментари





Следвайте ни в Facebook