Въпреки заканите: Ник Кирьос ще участва в първи клей турнир от 2019-а насам

от в 12:24 на 19.03.2022
Диана Андреева

Ник Кирьос неведнъж е показвал ненавистта си към червените кортове и е определял като "кални плъхове" специалистите на подобен вид покритие. Той за последно се състезава на клей през 2019-а година, когато беше дисквалифициран на Мастърса в Рим, а по-късно се зарече, че няма да се изявява никога повече на тази повърхност. 

Изглежда обаче, че Кирьос е преосмислил решението си, защото предстои да вземе участие в един от първите за сезон 2022 клей турнири, а именно Fayez Sarofim & Co. U.S. Men's Clay Court Championship. Надпреварата в Хюстън, щата Тексас, ще започне непосредствено след приключването на Мастърса в Маями, където настоящият световен номер 130 отново участва със специална покана от организаторите и до голяма степен се е превърнала в едно своеобразно Държавно първенство на клей за тенисистите от САЩ.

Сред участниците в надпреварата, която ще се състои между 4 и 10 април, фигурират общо трима представители на топ 20, а именно Каспър Рууд, Райли Опелка и Тейлър Фриц. Шампионът в последното издание на събитието през 2019-а година Кристиан Гарин също предстои да се включи в Fayez Sarofim & Co. U.S. Men's Clay Court Championship, а списъкът се допълва още от Лойд Харис и Франсис Тиафо. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Въпреки заканите: Ник Кирьос ще участва в първи клей турнир от 2019-а насам Диана Андреева
Теми:  
atp | клей | Ник Кирьос | тенис турнир в хюстън

Коментари





Следвайте ни в Facebook