Кирьос след днешната си загуба: Липсват ми дните, в които бях глобяван

от в 13:00 на 04.08.2021
Владислав Риждов

Действащият шампион Ник Кирьос напусна безславно надпреварата във Вашингтон, след като допусна поражение от американеца Макензи МакДоналд в последователни сетове и отпадна още в първия кръг в американската столица. Австралиецът е известен с това, че рядко сдържа емоциите си на корта, било то положителни или негативни. Днес обаче липсваха счупените ракети, виковете или пререканията с феновете или съдията на стола, като Ник не изглеждаше много заинтересован в хода на срещата.

"Разочарован съм. Чувствам, че всъщност се наслаждавах на тениса си повече, когато имах възходи и падения. Днес губех и не се ядосвах. Липсват ми дните, в които губех и продължавах, бях глобяван, хвърлях ракетите си. Това означаваше, че ме е грижа какво се случваше на корта, а сега губя и се радвам за съперника си", заяви Кирьос след срещата. Световният номер 77 също така сподели, че резултатите му са обясними предвид малкото турнири, на които е участвал през годината:

"Не мога да бъда твърде строг към себе си, не съм играл много мачове. Не чувствам, че тялото и умът ми разбират важността на някои точки, защото не съм играл толкова много. Никога не искам да загубя, аз съм състезател. Но е странно. Когато съм на корта, не чувствам важността на точката за пробив, не чувствам напрежението както преди. Сякаш не усещам емоциите си както преди", завърши австралиецът.

 


Тенис форум / дискусия / коментари на живо

Оцени тази статия:
Кирьос след днешната си загуба: Липсват ми дните, в които бях глобяван Владислав Риждов
Теми:  
atp | Ник Кирьос | тенис турнир във вашингтон

Коментари

Следвайте ни в Facebook