Кирьос след скандала: Това е пълен цирк; трябват ни изцяло нови съдии в Тура

от в 12:43 на 30.03.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос множество пъти се е поддавал на нервите през своята кариера и неговият нрав му е коствал победата в редица двубои. Такъв беше случаят и през вчерашния ден, когато Кирьос не спря да атакува словесно арбитъра Карлош Бернардеш, а той не му остана длъжен и го санкционира с наказателен гейм, което донесе решителен пробив на Яник Синер във втория сет и оттам насетне австралиецът просто нямаше силите и желанието да се бори за постигането на обрат. Впоследствие Ник сподели мислите си за случилото се, използвайки социалните медии, а ето и точните му думи:

"Не искам нещата да се извъртат. Уважавам безкрайно много Яник Синер, който е един от любимите ми играчи и днес беше твърде добър. Поведението ми беше изцяло насочено към съдията, защото той очевидно не беше достатъчно добър, за да води подобен тип мачове. За него няма да има никакви последици, ако изключим едно потупване по китката, нали така? Това е смехотворно" - завърши бившият номер 13.

Австралиецът не спря дотук с вербалните си атаки, защото малко по-късно качи стори в Instagram, където можеше да наблюдаваме видео от тайбрека на първия сет. Точно тогава нещата ескалираха, след като канбереца получи наказателна точка за неспортсменско поведение и оттам насетне последваха другите грозни сцени на корта.

"Част от цирка, който се случи през днешния ден. "Невероятно" съдийство и контрол над събитията на корта, а говорим за турнир от сериите "Мастърс 1000". Единствено казах на моя приятел в публиката, че и той би могъл да върши работата на главния съдия. Това обаче се оказа достатъчно да получи наказателна точка в тайбрека на първия сет, защото чувствата на арбитъра са били наранени. Всичко това се случва при положение, че в този двубой са заложени стотици хиляди долари. Осигурете ни изцяло нови съдии!" - гласи надписът към публикацията.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кирьос след скандала: Това е пълен цирк; трябват ни изцяло нови съдии в Тура Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлош бернардеш | любопитно | маями | Ник Кирьос | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook