Кирьос: Съкрушен съм, че подведох толкова хора; всичко освен титла е провал

от в 10:27 на 07.09.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос разби клишето, че хората не се променят и направи своеобразен рестарт на своята кариера. 27-годишният състезател започва да оправдава огромните очаквания към себе си, които го съпътстват още от тийнейджърските му години. Австралиецът беше един от играчите с най-силни резултати по време на подготвителните състезания пред US Open и канберецът се превърна в основен фаворит за трофея в Ню Йорк, след като надигра защитаващия шампион Даниил Медведев в осминафиналната фаза. Изглежда обаче прекомерното желание на самия Кирьос му изигра лоша шега и той не можа да се справи с нервното напрежение, а от ситуацията се възползва Карен Хачанов, който надигра шампиона от Вашингтон в петсетова битка. Впоследствие Ник не скри колко тежко понася въпросната загуба, споделяйки следното в пресконференцията си след двубоя:

"В момента съм съкрушен. Същевременно поздравявам Карен за днешното му представяне. Той е истински войн и сервираше страхотно днес. Не бях срещал тенисист с по-добро ниво на начален удар от него в хода на турнира. Беше впечатляващо колко добре успяваше да насочва топката, когато беше поставен под напрежение. Истината е, че Хачанов беше по-добър от мен във важните точки. Чувствам, че всичко освен спечелването на титлата е провал. Съкрушен съм. Не бях добре физически в началото на срещата. Имах проблеми с коляното, което е нормално предвид многото изиграни мачове в последните седмици. През последните три сета обаче всичко беше наред , така че не е нищо сериозно.

Откакто имам известен успех на състезанията от Шлема, то другите надпревари изобщо не ме интересуват. Считам ги за загуба на време. Хората не се вълнуват от това дали си играл добре и колко малко не ти е стигнало. Важното е дали си победител или губещ. Това е единственото, което се помни. Сега такива загуби вече болят много повече. Чувствам се като лай*о. Подведох толкова много хора. Ще играя в Токио, но вече само четирите "мейджъра" ме вълнуват. Сега трябва да чакам до Аустрелиън Оупън за нова възможност. Сърцето ми е разбито. Не става въпрос само за мен, а за всички, които искаха да спечеля" - завърши силно разочарованият играч.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос: Съкрушен съм, че подведох толкова хора; всичко освен титла е провал Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2022 | интервюта | Ник Кирьос | Пресконференции

Коментари





Следвайте ни в Facebook