Кирьос: Светът искаше да бъда такъв, какъвто не съм; сега не се съобразявам с никого

от в 17:48 на 11.03.2022
Мирела Николова

Ник Кирьос е един от най-ярките персонажи в АТР Тура, като неговите изключително искрени, понякога дори твърде крайни, изказвания и действия, неведнъж са ставали причина за редица критики по негов адрес. Австралиецът пропусна последните месеци от 2021 г., но постави забележително начало на настоящия сезон, след като заедно с Танаси Кокинакис завоюва трофея от Откритото първенство на Австралия на двойки.

По-рано през днешния ден Ник се завърна на корта с участие на Мастърса в Индиън Уелс, в който се включи посредством предоставен "уайлд кард" от организаторите, и записа категорична победа с 6:4 6:0 над световния №60 Себастиан Баес, а ето и какво сподели Кирьос след успеха си:

"Светът е в беда, така че не приемам нищо за даденост, включително да играя на този красив стадион и в този страхотен турнир. Начинът, по който възприемам нещата около мен, се промени. Психологически се чувствам по-млад и по-свеж. По време на пандемията имах достатъчно време, за да подредя своите мисли и да поработя върху физиката си. Чувствам се страхотно, движа се отлично и играя добре.

Тенис светът искаше от мен да отговарям на определен образ. В продължение на години се опитвах да бъда такъв, какъвто не съм. Имах проблеми, защото не оправдах очакванията, които ми бяха наложени. Това подейства зле на психиката ми и отношението ми към околните - отблъсквах ги, скарах се със семейството си. Беше трудно. 

Един ден просто се погледнах в огледалото и казах, че нямам нищо общо с човека, когото се опитвам да бъда, и сега съм напълно различен. Харесва ми да бъда себе си и вече не се опитвам да угодя на другите. Оттогава не съм искал да бъда някого друг. Аз съм Ник Кирьос и излизам на корта просто за да играя и за да се забавлявам. Ако спечеля, добре, а ако не - пак добре. Животът е хубав", споделя австралиецът.

Източник: TennisHead

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кирьос: Светът искаше да бъда такъв, какъвто не съм; сега не се съобразявам с никого Мирела Николова
Теми:  
atp | индиън уелс | интервю | любопитно | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook