Кирьос: Тъжно е да напусна турнира така, защото карах Феликс да изглежда посредствен

от в 19:55 на 03.07.2021
Калоян Соколов

Ник Кирьос изглеждаше в отлична кондиция по време на Уимбълдън и бе в чудесна наглед позиция да се класира за втората седмица на турнира, когато получи травма в областта на коремните мускули и бе принуден да се откаже от двубоя си срещу Феликс Оже-Алиасим, а ето какво сподели австралиецът за своето състояние на последвалата пресконференция:

Ник, какво се случи точно?

- Усетих травмата в края на първия сет. И преди съм имал болки на това място. Нормално е тялото ми да не е на 100 процента, защото не съм играл от дълго време и не исках да рискувам усложнение на нещата. Забавното е, че днес тренирах и си мислех как не съм се чувствал толкова добре отдавна и до известна степен усетих, че вече наистина съм се завърнал. Никога не съм усещал играта си по-добре на тревата.

Как ти повлия точно контузията?

- Аз имам един от най-добрите сервиси в света, а изведнъж просто не можех да се доближа до обичайната си скорост, сега ми предстои 1-2 седмици рехабилитация и ще се завърна скоро, ако тялото ми е готово. Няма как в това състояние да се противопоставя на играч от ранга на Алиасим.

Възнамеряваш ли все пак да заминеш за Олимпиадата?

Не съм сигурен за Игрите и участието ми в Атланта. Ще остана в Лондон с приятелката си за още ден-два, ще видим как се чувствам и ще замина за Токио само ако съм на максимум и мога да се разхождам спокойно из Олимпийското село и да гледам другите спортове, защото това е изживяване веднъж в живота.

За играта пред публика:

- Тенисът ми днес бе отличен. Тъжно е, защото Феликс е в топ 20, а аз го карах да изглежда изключително посредствен през целия първи сет. Неприятно ми е да оставя тъплата по този начин, тъй като мисля, че можех да постигна много повече на турнира. Същевременно не искам да преследвам тенис топката по всички краища на света. Всеки мой мач сякаш се е превърнал в специално събитие и винаги кортът е пълен.

Ше се оттеглиш ли от смесените двойки с Винъс Уилямс?

- Трудно е. Отдавна не се бях забавлявал така. Щях да бъда наред, ако бях загубил, само че да не ми се налагаше да казвам на Винъс как трябва да се откажем от надпреварата поради моя травма. Наистина съм съкрушен, но пък можем отново да си партнираме на US Open.

За цялостното си представяне на Уимбълдън:

- Представих се наистина добре. Нямаше да дойда тук, ако не смятах, че ще създам щети, а нивото ми бе по-високо от очакваното. Трябваше да се откажа от мач, в който доминирах и това е ужасно.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кирьос: Тъжно е да напусна турнира така, защото карах Феликс да изглежда посредствен Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | Ник Кирьос | Пресконференции | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook