Кирьос: Усещах, че аз ще спря победната серия на Надал; загубата боли много

от в 08:45 на 18.03.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос може единствено да се гордее с представянето си на Мастърса в Индиън Уелс, защото нагледно показа как все още е първокласен играч и може да надвие всеки един съперник. Австралиецът остана само на крачка от това да прекъсне серията на Надал от 18 поредни победи, ала Матадора отново демонстрира невероятната си воля за победа и не позволи изненада, а ето какво сподели Кирьос в последвалата си пресконференция:

"Тази загуба боли наистина много. Честно казано усещах, че аз ще спра серията от победи на Надал. Играех наистина добре и правех всичко по планирания начин в първия сет. Имах ясно изградена тактика, която работеше безотказно. Бях на две точки от спечелването на сета, когато той се измъкна по незнаен начин от последвалото разиграване и успя да спечели гейма. Повторих тази точка в главата си твърде много пъти. Като дете мечтаех точно за такъв тип мачове, в които се изправяш на най-големите кортове срещу тенисисти от ранга на Рафа. Почти не виждам друго съперничество, за което се говори толкова. Всеки път социалните медии "експлодират", когато се изправяме един срещу друг. Живеят точно за такъв тип предизвикателства, а атмосферата беше великолепна.

Наясно съм, че публиката винаги ще бъде срещу мен, щом се изправя в мач срещу Надал или Федерер, така че не моля феновете за подкрепа при тези случаи. Бих казал, че дори ми харесва да заемам тази позиция на злодея, който е абсолютен аутсайдер в срещата. Не приемам подобни битки за даденост и поздравявам Рафа, защото отново показа шампионските си качества. През годините сме си разменяли някои неприятни реплики, но не са били нищо сериозно и изпитваме взаимно уважение. Дори съм доволен от наличието на тези минали скандали, тъй като от тях се роди известен конфликт и това е нужно на нашия спорт. В момента аз се причислявам към съперниците на Надал, въпреки че не съм постигнал 1/40 от неговите постижения. Смятам, че съм нужен на тениса и помагам за наличието на по-големия интерес към него. Всички, които твърдят твърдят обратното са идиоти". - завърши Кирьос в характерния си стил.

Източник: ATP

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос: Усещах, че аз ще спря победната серия на Надал; загубата боли много Калоян Соколов
Теми:  
atp | индиън уелс | интервюта | Ник Кирьос | Пресконференции | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook