Кирьос: В момента с Джокович сме много близки приятели; често се срещаме и чуваме

от в 09:44 на 12.09.2024
Калоян Соколов

Ник Кирьос дълги години беше един от най-големите критици на Новак Джокович, като често говореше как в неговите очи "Джокера" е фалшив човек, който е нездравословно обсебен от всички рекорди в тениса и дори си беше позволил да го имитира неколкократно на корта. Една от гордостите на австралиеца беше свързана с факта, че държи положителен рекорд в мачовете си с Джокович и изтъкваше как е невъзможно да нарече балканеца "най-великия в историята", след като никога не е губил от него.

Всичко обаче се промени в началото на 2022-ра, когато Кирьос беше един от малкото, които защитихa сърбина при неговото депортиране от Австралия и държеше на мнението си, че Ноле трябва да бъде допуснат до участие в Мелбърн.

Всичко това доведе до напълно ново начало в отношенията на двамата топ тенисисти, а към ден днешен те са добри приятели и бившият номер 13 дори се изявяваше в ролята на спаринг партньор на Джокович по време на Уимбълдън и беше в близък контакт със семейството на 24-кратния "мейджър" шампион, играейки си напълно сам с децата му.

Кирьос признава как това е един много неочакван обрат на събитията и самият той не може да повярва как в момента е толкова близък с най-успешния тенисист в историята на играта, но изглежда той е повече от доволен, че това се е случило:

"Трудно е за вярване, защото ние сме много различни, както на корта, така и извън него. След финала на Уимблдън имаше какво да си кажем и постепеннно се сближихме. В момента сме наистина добри приятели, често се срещаме при възможност и винаги сме готови да се отзовем, ако някой от нас има нужда от нещо.

Лудост е, защото никога дори не съм си мечтал да бъда приятел с някого като Новак Джокович и тук не говорим за добра връзка само извън корта. С него се чуваме много често, пишем си и дори си изпращаме забавни видеа в Instagram" - разкрива австралиецът за близката връзка между него и златния медалист от Олимпиадата в Париж.

Източник: Tennis Up To Date

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кирьос: В момента с Джокович сме много близки приятели; често се срещаме и чуваме Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook