Кирьос: Версията на Синер е нелепа и той трябва да бъде изваден от тениса за 2 години

от в 00:23 на 21.08.2024
Калоян Соколов

Преди броени часове стана ясно, че Яник Синер е дал 2 положителни допинг проби през месец март. В кръвта на италанеца са били отчетени ниски нива на метаболит на клостебол - стероид, който спомага за много по-бързото покачване на мускулна маса от нормалното. Правата на световния номер едно обаче няма да бъдат спрени, след като Спортният арбитражен съд отсъди, че веществото е попаднало по невнимание в организма на тенисиста.

Изглежда обаче Ник Кирьос изобщо не може да приеме тиражираната версия, според която Синер е бил заразен от своя физиотерапевт, който си е закупил спрей съдържащ въпросното вещество и с неговата помощ е третирал порязване върху собствената си ръка, а впоследствие същите тези ръце са масажирали шампиона от Аустрелиън Оупън и това е довело до началото на сагата.

"Нелепо - независимо дали е било случайно или планирано. Тестваш се два пъти и всеки един от тези тестове показва, че си използвал забранено (стероидно) вещество... трябва да те няма за 2 години. Представянето ти е било подобрено изкуствено. Масажен крем? Да, добре! Няма значение за какво количество говорим и как изобщо някой член на екипа му би допуснал подобна нелепица да се случи? Запазете тези измислици за себе си. Трябва да го няма" - гласеше публикацията на австралиеца в социалните медии.

Някои фенове все пак се опитаха да влязат в ролята на адвокати на водача в световната ранглиста и да изказат своята позиция, че това е било злощастно стечение на обстоятелствата и Синер няма вина за случилото се, но бившият финалист на Уимбълдън нямаше как да бъде убеден в подобно нещо.

"Казвате ми, че не е направил нищо нередно? Защо тогава му се вземат точките и парите от Индиън Уелс? Инцидент? Нима наистина вярвате, че физиото го е намазал с някакъв крем, който е бил причината да се провали на два теста и да намерят стероиди в кръвта му? Стига глупости!" - категорично заяви Кирьос своята позиция.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кирьос: Версията на Синер е нелепа и той трябва да бъде изваден от тениса за 2 години Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | Ник Кирьос | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook