Кирьос за позитивите от загубата: Нямаше да имам мотивация, ако бях станал шампион

от в 10:43 на 12.07.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос направи това, което всички очакваха години наред от него, достигайки до финала на Уимбълдън. Канберецът се бореше за всяка една точка в хода на турнира и макар характерните си нервни изблици по време на мачовете, то можехме да видим желанието му да се бори за всяка една точка и това обнадежди феновете, че занапред можем да с наслаждаваме на една по-зряла негова версия, което най-после ще му позволи да разгърне пълния си потенциал. Самият Ник коментира подобна възможност след загубата си от Новак Джокович, като всъщност призна как това поражение може да се окаже и позитивно за хода на следващите му участия в ATP Тура:

"Говорих си с близките ми, че ако бях спечелил титлата, то щях да имам проблеми с мотивацията. През целия си живот съм бил учен, че спечелването на Уимбълдън е най-голямото постижение в тениса. Вече не съм сред младите тенисисти, които тепърва изгрявят на най-голямата сцена, за да бъда жаден за още подобни успехи, какъвто е случаят със Синер и Алкарас. Отне ми близо 10 години да се поставя в подобна позиция. Вероятно щеше да ми е много трудно да се завърна на по-малките турнири, когато съм постигнал най-същественото нещо в нашия спорт.

Хубавото е, че притежавам нивото да бъда равностоен с един от най-великите в подобен мач. Знаем по какъв начин е надигравал Новак някои от най-добрите състезатели в света, така че това ми дава самочувствие. Хората навярно очакваха да се поддам на напрежението, но излязох на корта и в първия сет изглеждах сякаш аз съм този, който е играл в толкова много финали.

Досега през сезона давам всичко от себе си, тъй като намерих много хора, които пазят гърба ми и се опитват да ме направят по-добър човек и тенисист. Те осъзнават колко много повече бих могъл да направя в този спорт. Винаги съм знаел, че мога да побеждавам всеки един съперник, но съм правил доста грешки през кариерата си. Харесва ми да играя за моите близки и ще продължа да го правя" - завършва Кирьос.

Източник: Daily Mail

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кирьос за позитивите от загубата: Нямаше да имам мотивация, ако бях станал шампион Калоян Соколов
Теми:  
интервюта | Ник Кирьос | Пресконференции

Коментари





Следвайте ни в Facebook