Кирьос: Завръщам се, за да затворя уститите на критиците и да спечела титла от Шлема

от в 18:07 на 14.10.2024
Елеонора Александрова

Ник Кирьос обяви, че се завръща в ATP тура през 2025-та година. Провокативният австралиец премина през две операции на коляното и една на китката, което доведе до това, че той е изиграл само един турнир през последните 2 години, но само преди месец и половина доказа, че изобщо не е забравил как се играе тенис, постигайки разгромна победа над Каспър Рууд в поредния турнир от веригата UTS.

Кирьос се контузи в най-неподходящия момент, след като през 2022-ра демоснтрира далеч по-зряло от обичайното си поведение на корта и дори достигна до финала на Уимбълдън, а изглежда Ник не желае да спира само дотук и заяви как се е прицелил в спечелването на титла от Големия шлем, с което да "затвори устите" на "критиците":

"Има сила, която ме държи да продължавам да играя тенис и затова обмислям завръщане през 2025-та година. Побеждавал съм почти всеки играч от Тура, стигал съм до финал на турнир от Големия шлем, печелил съм "мейджър" титла при двойките(с Танаси Кокинакис на Аустрелиън Оупън, отново през 2022-ра), зороботил съм много пари, в резултат на успехите си. Единственото нещо, което сега ми липсва е титла от Големия шлем на сингъл. 

Смятам, че това ще е единственото нещо, което ще затвори устата на критиците. Това ще бъде моята най-голяма мотивация и ще се опитам да я изпълна още догодина, като предстои да се завърна през този декември с участие в World Tennis League, а след това ще играя на Аустрелиън Оупън и в седмиците преди това.

Източник: Tennis Up To Date


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кирьос: Завръщам се, за да затворя уститите на критиците и да спечела титла от Шлема Елеонора Александрова
Теми:  
atp | завръщане | интервюта | любопитно | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook