Кирьос е на финал след страхотна победа в решителен тайбрек срещу Джон Иснър

от в 09:04 на 02.03.2019
В
Нова изключителна битка на Ник Кирьос го прати на финал в Акапулко. Австралиецът надделя над деветия в света Джон Иснър след повече от 2 часа и 15 минути игра с 5:7 7:5 7:6(7) в изключително равностоен сблъсък!



През първата част двамата започнаха трудно и изоставаха в своите сервис геймове, но категорични начални удари ги измъкваха от неприятностите. Последваха лесни геймове за играчите, а Кирьос се опитваше максимално да разхожда противника си от дъното на корта. Първите точки за брейк дойдоха чак в шестия гейм в подаване на Ник, като те бяха и две последователни, но след четири топовни сервиса ситуацията беше овладяна.

До 6:5 повече опасности нямаше, а играта се диктуваше от подаващия тенисист. Първият и, оказал се, последен брейк за сета дойде именно тогава, а това стана след като Джон допусна няколко леки грешки, както и двойна, а въпреки че неутрализира три възможности за пробив, при четвъртата австралиецът се справи, като след гейм на 30, както и добавени няколко нови аса към сметката си, Кирьос успя да поведе със сет.

През втората част двамата се движеха равностойно, а всеки път, когато американецът дърпаше в резултата поради причината, че сервира първи, Кирьос отговаряше по повече от категоричен начин, често след не малко количество асове. Мощната игра от дъното на корта преобладаваше в срещата, а при някой къс удар около тето често виждахме истински разстрел.



В осмия гейм дойде и първата възможност за брейк след силова игра на Иснър, но ас по правата на втори сервис, реализиран, защото Джон се бе опитал да се измести за мощен форхенд, елиминира опасността и спаси Ник от пробив, а след две бързи точки за канбереца, той съумя да изравни.

Отново драмата дойде в края на частта, където Иснър успя да се запази от брейк и на свой ред успя да реализира такъв. Това стана в един от малкото геймове, където Кирьос свали нивото на сервиса, а след бекхенд в мрежата той предаде сета.

Решаващата част започна, както миналите две, и рядко някой стигаше до повече от една точка на ретур и докато Ник показваше таланта си с какви ли не отигравания, Джон залагаше на най-сигурното си оръжие, а именно началния удар.

Като цяло липсваха и всякакви излизания на мрежата, а на топовните бекхенди на Иснър Кирьос често отговаряше със страхотни форхенди. И въпреки че тенисистите намалиха броя на асовете, това не им пречеше да взимат своето.

При 4:4 два умопомрачителни ретура не помогнаха на австралиеца да пробие и той трябваше да сервира за оставане в мача, а въпреки че загуби първата точка там, след сгрешен бекхенд, ас и още две категорични точки, Кирьос настигна. Последваха два подобни гейма, а след ас номер 25 на австралиеца двамата стигнаха и до заключителен тайбрек.

Джон откри дългия гейм с ас, а Кирьос отговори с удар, закачил мрежата и минал от другата страна, последван и от втори ас. В следващата точка, видяхме и първия минибрейк, а той дойде след нечист удар, повикал американеца на мрежата, и красив минаващ от бекхенд, но Джон, след нов топовен серис, взе своето второ подаване.

Двамата се размениха при 4:2, а това стана след като Ник вкара хубав начален удар и след това завърши топка на тето. След почивката обаче лоша къса и хубав дълбок бекхенд изравниха броя на минибрейковете, като след добър сервис на американеца, както и няколко страхотни форхенда, той поведе с 5:4.

Неуспешен ретур обаче спря подема на Иснър и изравни резултата, а след ас Ник стигна и до първия си мачбол, но изумителен форхенд принуди двамата отново да си сменят полетата, а именно дланният удар на гиганта излезна в следващото подаване, за да даде нов мачбол на Кирьос, този път и на негов сервис.

Първото подаване не влезна, а при второто след като изкара съперника си извън корта, австралиецът просто трябваше да вкара бекхенда си по правата, но той не се справи и така отново допусна резултатът да бъде изравнен.

Хубава комбинация от сервис и форхенд обаче беше достатъчна на Ник той да стигне до нов мачбол, който се оказа и решаващ след изумителни действия в защита на Кирьос.

https://twitter.com/TennisTV/status/1101740217067806720?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос е на финал след страхотна победа в решителен тайбрек срещу Джон Иснър В

Коментари





Следвайте ни в Facebook