Кирьос към Джокович, Федерер и Надал: Смятате ли, че US Open трябва да се проведе?

от в 11:09 на 11.06.2020
Анисия Стоева


От тенис асоциацията на САЩ (USTA) са уверени, че US Open ще се проведе през 2020 г. Организаторите търсят всяка алтернатива, за да бъдат домакини на надпреварата на планираните дати. Въпреки това, много от играчите все още не са сигурни дали ще предприемат пътуване до Щатите. Ник Кириос също изрази съмнението си относно Откритото първенство на САЩ.

По-рано Новак Джокович разкри, че голяма част от тенисистите не искат да пътуват до другия континент. Сърбинът смята, че ограниченията, наложени за US Open 2020, могат да се окажат крайни и неустойчиви за играчите.

us open

Шампионът от миналата година- Рафаел Надал, също не е сигурен дали ще пътува до Ню Йорк. Въпреки това, той каза, че ако ситуацията се подобри в следващите месеци, може и да вземе участие в надпреварата. Испанецът смята, че USTA ще вземат правилното решение и ще се уверят, че турнирът ще се проведе при безопасни обстоятелства.

us open

Роджър Федерер приключи сезон 2020, за да се подложи на поредната операция на коляното. Следователно има вероятност Голямата тройка да отсъстват от Откритото първенства на САЩ 2020, ако ситуацията остане същата. По тази причина Кирьос попита Големите трима какво мислят за US Open.

https://twitter.com/NickKyrgios/status/1270923828227477504?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1270923828227477504&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.essentiallysports.com%2Fnick-kyrgios-asks-roger-federer-rafael-nadal-and-novak-djokovic-to-speak-up-on-us-open-start-atp-tennis-news%2F

ATP също проведе виртуална среща с около 400 играчи на 10 юни, за да обсъди възобновяването на оставащия сезон и как може да изглежда календарът. В допълнение, висшите власти също са говорили за US Open, а окончателното решение ще дойде след 5 дни.

Въпреки това, по-ниско класираните играчи се надяват, че сезонът ще се възобнови по един или друг начин, докато се измисли правилния подход. Много от играчите с по-нисък ранкинг изпаднаха в дълбока финансова криза по време на хиатуса, тъй като зависят много от приходите, с които си изкарват прехраната. Следователно те искат да вземат участие в надпревари, за да могат да свържат краищата.

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Кирьос към Джокович, Федерер и Надал: Смятате ли, че US Open трябва да се проведе? Анисия Стоева

Коментари

Следвайте ни в Facebook