Кирьос подчини Зверев и е новият шампион в Акапулко!

от в 07:00 на 03.03.2019
В
Ник Кирьос завърши най-добрата тенис седмица в живота си по желания за него начин и грабна трофея в Акапулко. Австралиецът надигра Александър Зверев с 6:3 6:4 и така записа трета топ 10 победа в хода на надпреварата.

Ник започна срещата с прекрасен сервис гейм, а в първото подаване на съперника спечели откриващата точка след дълга размяна, в която впечатли с вариацията в ударите си. Оттам насетне Саша сервираше като по учебник и изравни резултата.

В третия гейм Кирьос допусна две двойни грешки и изостана с 15:30, ала фина къса топка и два топовни начални удара извадиха австралиеца от ситуацията.



Този път Саша не можа да отговори подобаващо и бързо се оказа догонващ с 0:30 след два пасингшота на съперника, насочени с всичка сила право в германеца, на които Саша не можа да реагира.

Скоро канберецът достигна и до първия си брейкбол и макар Александър да го неутрализира с отличен форхенд по диагонала, втората възможност бе оползотворена, след като германецът предаде гейма с дланен удар далеч в аут.

Кирьос изпита проблеми със затвърждаването и загуби първите две точки в гейма си, ала Зверев не получи никакъв шанс да играе и със серия от безпощадни сервиси Ник си осигури преднина от 4:1.

Немецът продължаваше да търси връщането на пробива и в следващия гейм, в който посрещаше имаше възможност за брейк, но тя бе заличена с поредната невероятна къса от опонента му, а след две поредни неточности Александър предаде гейма, което го накара да избухне и да потроши ракетата си.

https://twitter.com/TennisTV/status/1102050763944222720?s=19

Саша все пак запази концентрация и намали за 3:5, а след малко отново получи шанс да се върне в сета, ала с блестяща акция към мрежата и ефектен форхенд по правата Кирьос подпечата своя успех.

Втората част също стартира перфектно за канбереца, който веднага проби благодарение на серия от пропуски на Зверев, който изглеждаше в психологически колапс.

Точно тогава обаче нивото на Ник спадна драстично и той загуби четири поредни точки, като рибрейкът бе маркиран с двойна грешка. След това Саша поведе за първи път в срещата при 2:1, но Кирьос съумя да спре серията му, минавайки през два шанса за брейк, спасени с много дръзка игра.



Саша дръпна с 40:0 в петия гейм, но австралиецът продължаваше да тормози съперника с пуснати удари и впоследствие го надиграваше с лекота на мрежата. При 40:40 Кирьос изстреля гръмотевичен ретур и стигна до брейкшанс, ала необмислен опит за дропшот го раздели от реализирането му.

Нов ретур уинър и фамозен форхенд по диагонала обаче фиксираха брейка и непоставеният в схемата бе само на три гейма от победата.

Ситуацията от по-рано бе на път да се повтори, защото австралиецът бе изправен до стената, но началният удар му се притече на помощ и той затвърди реализирания пробив, а Саша взе за първи път подаването си без да загуби точка и намали пасива си до 3:4.

В осмия гейм Кирьос имаше лукса да сервира с нови топки и с няколко бързи комбинации се справи със задачата си. Последва може би най-силният гейм за Зверев, който наниза три уинъра и така принуди противника си да сервира за мача.



Ник извоюва дебютната точка с отличен скъсен начален удар, а след още един невърнат сервис резултатът стана 30:0. Зверев не се отказа и реагира чудесно в следващото разиграване след намесата на филето, като пласира неспасяем форхенд.

Това далеч не разклати канберецът, който с един бомбастичен форхенд и неотразим сервис си гарантира титлата в мексиканския град!

За Кирьос това е първа титла за сезона и общо пета в кариерата, а тя ще бъде от огромно значение, тъй като ще го "изстреля" на прага на топ 30, което ще му позволи да бъде поставен на предстоящите американски мастърси.

https://twitter.com/Respiro_Tenis/status/1102068172218396679?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос подчини Зверев и е новият шампион в Акапулко! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook