Кирьос продължава да впечатлява в Акапулко! Справи се и с Вавринка

от в 07:03 на 01.03.2019
В
Ник Кирьос изнесе още един впечатляващ мач и за по-малко от 24 часа прикачи втори скалп на шампион от турнирите от шлема.

Днес, победен от него бе Стан Вавринка, а Ник изгуби само веднъж сервиса си за крайното 7:5 6:7(3) 6:4.

Мачът започна с вихрени геймове на начален удар за двамата, ала още във второто си подаване Стан бе изправен пред брейкбол. Швейцарецът го заличи с добре пласирани начални удари и в крайна сметка успя да поведе с 2:1.

Последваха комфортни минути за подаващите, като Стан печелеше битката от основната линия със мощните си удари и реализираше печеливши бекхенди с лекота, но австралиецът се държеше благодарение на сервиса си.

В единадесетия гейм Вавринка достигна до 15:30, ала опонентът му се отчете с прекрасен пуснат удар и два гръмотевични форхенда, а така шансът бе заличен.



Финалистът от Ротердам беше принуден да сервира за оставане в сета, а стартът бе повече от катастрофален след двойна грешка и пресилен форхенд. Стан все пак съумя да възстанови точките в гейма, но нов дланен удар в аут и прекрасен завършващ такъв от ракетата на Кирьос, пратиха тази част в полза на ексцентричния камберец.

Вавринка продължи с неточностите и във втората част, докато Ник усещаше топката все по-добре и често се справяше със защитата на съперника си. До брейкове обаче не се стигаше и къде по-лесно, къде с по-големи трудности, двамата удържаха сервис геймовете си.

Стигна се до 4:3 за Кирьос, а той започна осмият гейм по възходяща линия с печеливш ретур от бекхенд, но след размяна по диагонала на обратни удари, приключила с невероятна права на Стан и още два топовни сервиса, опасността изглеждаше отминала.

В следващото разиграване форхенда на австралиеца изригна, ала секунди по-късно Стан се справи благодарение на финно стоп-воле.

Този гейм изглежда даде прилив на енергия у швейцареца, който пласира два страхотни пасингшота, а Кирьос предаде гейма с нехайна игра.



Ник не се предаде и спечели първата точка в слвдващото подаване на съперника, но Вавринка охлади страстите и обърна ситиацията до 30:15. Обратите обаче не бяха свършили и камберецът достигна до сетбол. Той беше заличен с агресивна игра от Стан, но след ретур уинър и още един отличен форхенд, Кирьос изравни в последния момент.

Наред беше сервис гейм по учебник за австралиеца и той бе само на гейм от победата.

"Stan the Man" не се подаде на негативните емоции и с десетия си ас и още няколко добри комбинации вкара сета в тайбрек.

В него, Кирьос тръгна по-добре след като спечели една много изтощителна размяна за 2:0 в негова полза, но докрая взе само още една точка и поредната невероятна бекхенд права от Вавринка, прати срещата в решителен сет.

https://twitter.com/doublefault28/status/1101336849765797888?s=19

В третата част състезалите показваха най-доброто от себе си и никой не успяваше да се откъсне до 2:2.

В петия гейм австралиецът избухна със свръхзвуков ретур от форхенд, а след разиграването се хвана за бедрото, което предизвика недоволството на един от зрителите, който си спечели нецензурен отговор от Кирьос.

Главният съдия предупреди Ник, а въпреки паузата следващата размяна предложи истинско тенис "пиршество" в което усилията на Вавринка в дефанзивен план сработиха. Оттам насетне канберецът вдигна неимоверно оборотите и засипа противника си с неспасяеми удари, а пробивът беше факт.



Кирьос затвърди светкавично предимството си, но Стан отговори с нулев гейм и така резултатът стана 4:3 в полза на "озито".

Следващото подаване на Ник започна с нехайно изпълнен лоб от негова страна, ала швейцарецът направи фрапантна грешка на празен корт при волето, а това се оказа решаващо за изхода на гейма.

Стан изпита огромни трудности в опита си да удължи още малко двубоя, но в крайна сметка принуди опонента си да сервира за мача, след като отрази два мачбола.

Този факт никак не повлия на австралиеца, който с поредната си порция мълниеносни сервиси си гарантира успеха в сблъсъка и класиране за първи полуфинал през 2019 година,където ще очаква един измежду Милман и Иснър.

https://twitter.com/TennisTV/status/1101347598189977602?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос продължава да впечатлява в Акапулко! Справи се и с Вавринка В

Коментари





Следвайте ни в Facebook