Кирьос с вдъхновяващо представяне срещу Нишиока; Пер с ценна победа над Иснър

от в 05:25 на 02.08.2019
В
Ник Кирьос отново изнесе истинско тенис шоу с редица трикови изпълнения, но в духа на множеството нестандартни удари и шегите, той изнесе много силен мач и закономерно елиминира Йошихито Нишиока с 6:2 7:5 за едва около час престой на корта.



Японецът откри с уверен сервис гейм, в който форхендът му работеше отлично и благодарение на него "разтягаше" Ник от ъгъл в ъгъл, докато австралиецът не допуснеше предизвикана грешка. Кирьос пък отговори със скоростно свое подаване, отчитайки се с две зашеметяващи къси, а един залъгващ сервис отдолу предизвика усмивки и у двамата играчи на корта. Впоследствие бруталната сила на ектревагантния играч започна да взема връх, като канберецът реализира "свръхзвуков" уинър от форхенд с отскок и скоро имаше пробив аванс на сметката си. От другата страна азиатецът нямаше никакви възможности на ретур и само отчиташе постоянно множащата се бройка асове на съперника. Йошихито изигра много слаб седми гейм и със двойна грешка позволи на световният номер 52 да направи втори брейк и скоро първата част бе в историята.

https://twitter.com/TennisTV/status/1157098597479063552

Грешките на Нишиока постоянно се множаха и той бе поставен на тежко изпитание още в откриващите мигове на втория сет, а Кирьос просто нямаше спиране и си гарантира брейкбол благодарение на изумителен завършващ бекхенд по диагонала, само че този път японският тенисист показа здрави нерви и се измъкна. Вдъхновеното представяне на шампиона от Акапулко продължи на пълни обороти и той зарадва зрителите с успешен "хотдог" в четвъртия гейм. Красивите изпълнения следваха едно след друго по това време на мача, като атмосферата бе крайно наелектризирана, което се оказа по-ползотворно за австралиеца и резултатът стана 3:2 в негова полза.



В следващия гейм Нишиока се добра до две поредни точки за пробив и макар Ник да направи ас от втори сервис на първата, то при втората упражнението не сработи и паритетът се възвърна. Последва ново трудно подаване за азиатеца, продиктувано от факта, че опонентът му изпълни две превъзходни пуснати топки, но Йошихито се спаси поради издръжливостта си в продължителните размени. Наред бяха спокойни мигове за сервиращите, като най-интересното на корта бяха двете предупреждения, които получи Кирьос за неспазване на спортсменския код. В крайна сметка "лошото" момче на тениса съумя да укроти "демоните" си и при 5:5 стигна до решителен брейк и така си гарантира да се изправи срещу Норберт Гомбос в спор за място на полуфиналите.

https://twitter.com/TennisTV/status/1157114181927231496

Беноа Пер отстрани последната надежда на домакините за рейд в турнира, а именно Джон Иснър. Французинът записа една от най-големите си победи през сезона, впечатлявайки с качеството на ретура си и завидно постоянство през цялото време на сблъсъка завършил 7:6(3) 6:3 в полза на европееца. В първият сет станахме свидетели на една своеобразна престрелка от сервис, ала в тайбрека първото подаване на Иснър не фунционираше и Пер се възползва максимално от от това, печелейки комфортно дългия гейм. Втората част ни предложи дебютния и единствен брейк в срещата, станал дело на Беноа, който опази до края предимството си и си гарантира мач със Стефанос Циципас в следващия етап.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос с вдъхновяващо представяне срещу Нишиока; Пер с ценна победа над Иснър В

Коментари





Следвайте ни в Facebook