Кирьос с втори двусетов успех във Вашингтон след победа над Симон

от в 13:17 на 01.08.2019
В


Ник Кирьос продължава да показва пълна отдаденост в срещите си на турнира във Вашингтон и постигна престижна победа над опитния Жил Симон с 6:4 7:6(5).



Двамата започнаха с размяна на бързи сервис геймове, а Ник изненада със завидно търпение във второто подаване на Симон и надигра французина в няколко продължителни "дуела" от основната линия, но серия от слаби ретури лиши австралиеца от постигането на пробив. Кирьос продължаваше да ниже с лекота директни точки от начален удар, като същевременно миксираше играта с непрестанни къси и други нестандартни решения. Ветеранът изнемогваше на темпото зададено му от камбереца и Ник заслужено постигна пробив. Сервирайки за сета, австралиецът стартира с две двойни грешки, ала отново дойде ред асовете да влезнат в употреба и с такъв постигнат от второ подаване частта отиде на сметката на непоставения играч.



Във вторият сет по-младият от двамата реализира ранен брейк, само че нервите изведнъж го завлядяха и видяхме характерните изблици на ярост и самокритични монолози. Австралиецът се оплака неколкократно от съдийството, от скоростта на подавачите на топки, както и от зрителите по трибуните. Всички тези външни фактори тотално разсеяха Ник и той бързо изгуби взетото предимство, което видимо го фрустрира и една от ракетите му бе безмилостно строшена. Симон определно бе по-стабилния тенисист в тези минути, но фамозният начален удар на Кирьос и единичните му "изригвания" го държаха в борбата и се стигна до тайбрек. Там световният номер 52 беше далеч по-агресивния играч и макар да направи двойна грешка на първия си мачбол, при втория си опит пласира отличен дълбок форхенд и се поздрави с успеха.

https://twitter.com/TennisTV/status/1156720115016011777?s=19

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос с втори двусетов успех във Вашингтон след победа над Симон В

Коментари





Следвайте ни в Facebook