Кицбюел: Рууд ще спори за трети пореден трофей; Дебютен ATP финал за Мартинес

от в 21:06 на 30.07.2021
Владислав Риждов

Каспър Рууд се класира за своя трети пореден финал, след като надигра в последователни сетове французина Артур Риндеркнех - 6:3 7:6(7) и в утрешния ден ще се изправи срещу Педро Мартинес в опит да прибави трети трофей от последните три седмици.

Рууд даде начало на двубоя с ранен пробив, а в остатъка от частта бе достатъчно солиден, за да запази водачеството си и да запише на сметката си откриващата част. Вторият сет бе доста по-оспорван, като 91-ят в света получи подем в играта си и успяваше да окаже съпротива на водача в схемата, въпреки че така и не се добра до шансове за брейк. В крайна сметка, след като и двамата спечелиха подаванията си в хода на частта, трябваше тайбрек да реши развръзката. В него Риндеркнех имаше своите възможности и на моменти контролираше събитията на корта, но Рууд се оказа прекалено добър за съперника си и се поздрави със своята 11-та поредна победа. 

 

В другия полуфинал от турнира Педро Мартинес постигна обрат срещу германеца Даниел Алтмайер - 4:6 6:3 6:3 и се класира за първия си финал на ниво ATP. 

В първата част двамата бяха разделени от един единствен брейк, който бе в полза на световния №135 германец. Алтмайер показа добро представяне в хода на откриващата част, като не се изправи нито веднъж пред точки за пробив, а от друга страна загуби само две разигравания след вкарано първо подаване, доближавайки се само на сет от дебютен финал в Тура.

В остатъка от мача обаче Педро Мартинес се окопити и повиши нивото си на представяне на корта. Във втория сет испанецът бързо дръпна в резултата с два пробива аванс и поведе с 5:0. Алтмайер веднага отговори на добрата игра на противника си и намали пасива си до 5:3, но в крайна сметка световният №97 взе на нула последния си сервис гейм и така изравни общия резултат. Решителната част отново премина под диктовката на 24-годишния състезател от Испания. С по-добра игра Мартинес открадна на два пъти противниковото подаване, което бе напълно достатъчно, за да се поздрави с дебютния си финал на турнир от ATP категория.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кицбюел: Рууд ще спори за трети пореден трофей; Дебютен ATP финал за Мартинес Владислав Риждов
Теми:  
каспър рууд | обзор | педро мартинес | тенис турнир в кицбюел

Коментари





Следвайте ни в Facebook