Клайстерс бе близо до победа при завръщането си, но отстъпи пред Шие

от в 22:50 на 27.09.2021
Владислав Риждов

 Ким Клайстерс се бори до последно, но допусна поражение от Су-Уей Шие в оспорван мач, завършил с победа в три сета за специалистката на двойки. Шие бе по-концвнтрирани във важните моменти и се поздрави с успех след 6:3 5:7 6:3 в отделните части.

 Клайстерс започна по отличен начин срещата.  Четирикратната шампионка от Шлема наложи доминацията си и успя да спечели трудно първите два откриващи гейма, преди да вземе подаването си на нула и да увеличи преднината си. Това обаче се оказаха последните добри моменти в първия сет за бившата водачка на ранглистата. С течение на времето Шие върна увереността в представянето си и показа завидна успеваемост при сервис, губейки само три точки след пласирано първо подаване, докато процентът за съперничката й в това отношение бе сравнително по-нисък. Световната номер 97 категорично надделя над Клайстерс до края на частта, след като спечели шест последователни гейма на сметката си.

Серията на Шие продължи и в началото на втория сет, когато тя си отвори комфортна дистанция в резултата, повеждайки с 2:0. Преднината й обаче веднага беше заличена от белгийката, която значително подобри играта си и завърза интрига в двубоя. Клайстерс дори имаше аванс от пробив, ала намиращата се на 1093-о място в ранглистата не успя да затвърди направения брейк. Последваха експресни подавания за двете състезателки, преди Клайстерс да направи решителна крачка към сета, взимайки на сметката си последните два гейма.

Рвшителният сет започна равностойно. Представителката на Китайско Тайпе пречупи подаването на Клайстерс, но подобно на втората част, белгийката направи бърз рибрейк. Световната номер едно при тандемите бързо се върна на правилния път и остана концентрирана до края на сблъсъка, за да вгорчи завръщането на корта на бившата номер 1.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Клайстерс бе близо до победа при завръщането си, но отстъпи пред Шие Владислав Риждов
Теми:  
wta | ким клайстерс | обзор | су-вей хсие | тенис турнир в чикаго

Коментари





Следвайте ни в Facebook