Клайстерс за Радукану: Харесва ѝ да бъде принцеса, но скоро това може да приключи

от в 17:58 на 27.03.2022
Калоян Соколов

Ема Радукану беше една от най-приятните изненади на миналия сезон, когато тръгна от квалификациите и спечели титлата на Откритото първенство на САЩ. Това беше първи подобен случай в историята на "мейджър" турнирите и много специалисти побързаха да обявят британската тийнейджърка за следващата доминантна фигура в спорта. Нещата обаче не се развиха по желания начин за британката, която е достигалa до само един четвъртфинал в последните шест месеца и е с негативен баланс през новия сезон.

Все пак има и позитивни новини за световната номер 14, тъй като тя постоянно подписва солидни договори с реномирани марки и печели далеч повече средства от някои свои колежки, които показват по-добри резултати на корта. Наскоро Радукану се похвали с това, че се е превърналa в глобален посланик на автомобилния гигант Порше, а това не се харесва особено много на бившата водачка в ранглистата - Ким Клайстерс.

Белгийката е на мнението, че младата състезателка изразходва енергията си на грешно място и рискува да загуби всичко постигнато досега, а ето и съдържанието на точните ѝ разсъждения по въпроса:

"Тя трябва да се фокусира изцяло върху тениса, ако иска наистина да се задържи на върха. Вероятно си е помислила, че е успяла да го стори, когато триумфира на US Open и сега се радва на вниманието от страна на спонсорите. Сега може да се радва на това как хората се отнасят с нея като принцеса, но всичко може да свърши много бързо. Тя трябва да осъзнае своите приоритети и да не позволява славата да я промени. Подобна среда далеч не е за всеки, като тя тепърва трябва да докаже, че е способна да се справи с този начин на живот и високите очаквания към себе си" - завърши четирикратната шампиона от Шлема.

Източник: Tennis World USA

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Клайстерс за Радукану: Харесва ѝ да бъде принцеса, но скоро това може да приключи Калоян Соколов
Теми:  
wta | ема радукану | интервюта | ким клайтерс | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook