Класата е вечна: Мъри осъществи обрат срещу Шаповалов в Дубай и го очаква французин

от в 17:09 на 26.02.2024
Елеонора Александрова

Макар и на 37, Анди Мъри все още не е забравил чувството да печели мачове на най-високо ниво. В първия кръг на турнира в Дубай, британецът победи бившия номер 10, Денис Шаповалов, с 4:6, 7:6(5), 6:3 и в следващия кръг ще срещне победителя между Гаел Монфис и Уго Юмбер. Това е и победа номер 500 на твърди кортове за трикратния "мейджър" шампион, като само Големите 3 и Андре Агаси имат повече. 

Сервис играта и на двамата опоненти бе добра в първия сет, като в първите осем гейма нито един от тях нямаше възможност за пробив пред себе си, ала на деветия по-младият тенисист обърна играта в своя полза и спечели следващите две подавания, като така поведе с 6:4.

Във втората част геймовете бяха много по-оспорвани и интригуващи, като темпото на британеца в първите минути бе много силно и успя да поведе с пробив. Въпреки това, Шаповалов успя да изравни силите и да доведе сета до тайбрек. В дългия гейм Мъри пое инициативата още в самото начало, което му осигури солидна преднина, през която да го спечели със 7:5 и съответно да изравни сетовете.

Силната игра на бившия номер 1 се пренесе и в последната част на срещата, като спечели още първото подаване на началния удар на опонента си. Геймовете бяха сравнително кратки, като той успяваше да поддържа преднината си и накрая постигна победата си, взимайки сета с 6:3.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Класата е вечна: Мъри осъществи обрат срещу Шаповалов в Дубай и го очаква французин Елеонора Александрова
Теми:  
анди мъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook