Класата е вечна: Вавринка повали шампиона от София и подобори рекорд на Федерер в Базел

от в 00:21 на 24.10.2024
Елеонора Александрова

Месният герой Стан Вавринка се класира за втория кръг на ATP 500 турнира в Базел. След като 39-годишният ветеран стигна до полуфиналите на надпреварата в Стокхолм миналата седмица, благодарение на което се завърна в топ 200, Stan The Man записа впечатляваща победа над миналогодишния шампион на София Оупън - Адриан Маннарино с крайното 6:3 3:6 7:5 за точно 2 часа игрово време.

По този начин 3-кратният "мейджър" шампион подобри рекорда на Роджър Федерер, превръщайки се в най-възрастния играч, който е печелил мач в швейцарския град. Освен това ветеранът прекъсна серията от 3 поредни загуби срещу французина и в битка за 1/4-финалите ще премери сили с шестия поставен - Бен Шелтън.

Срещата започна ударно за местния любимец, чиито мощни удари бяха абсолютно неспасяеми за неговия съперник. Меката игра на Манарино просто не даваше резултат срещу мощта на 39-годишния тенисист, който с лекота се откъсна напред с 5:0. Впоследствие настъпи лек спас в действията на най-възрасния играч в основната схема и другият ветеран намали изоставането си до 3:5, но беше твърде късно за обрат и скоро първата част приключи с триумф на швейцареца.

Левичарят стабилизира началния си удар, а освен това започна да абсорбира все по-добре силовите отигравания на опонента си, което доведе до промяна на съотношението на силите на корта. Маннарино накъсваше отлично ритъма на местния любимец и заслужено реализира пробив в шестия гейм, който му позволи да изравни общия резултат в срещата.

Двамата тенисисти изглеждаха видимо уморени в решителната част, но волята им за победа ги тласкаше напред и битката в решителния сет беше много сврепа. Първиият брейкбол се отвори пред французина, но 3-кратният "мейджър" носител показа силна воля, за да се измъкне, а след това дочака своя миг при 6:5 в полза, за да сложи точка на спора в мача с първия си брейк от над час и половина насам!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Класата е вечна: Вавринка повали шампиона от София и подобори рекорд на Федерер в Базел Елеонора Александрова
Теми:  
atp | адриан манарино | базел | Обзори | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook