Клеят не е пречка: Пегула се превърна в третата американка на 1/4-финалите в Париж!

от в 18:55 на 30.05.2022
Мартин Петков

Джесика Пегула се представя на изключително високо ниво в хода на клей сезона, като дори достигна финал на WTA 1000 турнира в Мадрид. Американката продължи силната си форма и на Ролан Гарос, след като по пътя към осминафиналите отстрани миналогодишната полуфиналистка Тамара Зиданшек и именно поради този си успех през днешния ден в мач за място в топ 8 на турнира срещна Ирина-Камелия Бегу, която придоби популярност в последните дни, с това че бе близо до дисквалификация във втория кръг.

Двубоят ни предостави нагледно двете лица в играта на Пегула, която в първата половина на сблъсъка допускаше огромен брой неточности, но впоследствие подобри значително нивото си и необезпокоявана се поздрави с победата след 4:6 6:3 6:3. В опит да достигне дебютен полуфинал от Големия Шлем световната номер 11 ще се изправи срещу победителката измежду бившата шампионка Ига Швьонтек и Кинвен Женг.

Румънката демонстрира сериозна доза непримиримост още в началните минути, като осъществи обрат в подаването на съперничката си, реализирайки ранен пробив. С течение на времето 11-а поставена придоби нужния ритъм в играта си, започна да оказва все по-голям натиск на посрещане и заслужено възстанови паритета. Бегу не се повлия по никакъв начин от изпуснатата преднина и отговори подобаващо с брейк, който се оказа решителен за изхода на откриващия сет в нейна полза.

Във втората част станахме свидетели на промяна в представянето на американката, която сведе броя на грешките си до минимум и напълно логично, предвид обстоятелствата, се поздрави с пробив аванс в средата на сета. Пегула получи нужната увереност от спечеленото предимство, като заигра още по-добре в идните минути и с нов брейк в последния възможен момент изравни резултата в отделните части.

Световната номер 63 стартира по блестящ начин решителния сет, осигурявайки си три последователни брейкбола, ала по-високоранкираната състезателка не се пропука и запази подаването си. Скоро след това подгласничката от Мадрид на свой ред разполагаше с възможност за пробив, която оползотвори благодарение на грешка от страна на румънката и поведе комфортно в резултата с 4:1, доближавайки се максимално до победата. Пегула с всяка изминала точка подобряваше представянето си, като в даден момент разликата в класите на корта стана лесно забележима и бъдещата представителка на топ 10 при собствен сервис стигна до крайния успех, за да намери място в четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Клеят не е пречка: Пегула се превърна в третата американка на 1/4-финалите в Париж! Мартин Петков
Теми:  
wta | джесика пегула | ирина камелия бегу | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook