Клеят в САЩ е като еднорог на скейтборд? Фриц затвори устата на Циципас и му отвърна подобаващо

от в 21:59 на 15.04.2023
Калоян Соколов

Стефанос Циципас не крие, че клеят е неговата любима настилка и определено има защо да бъде така. Гъркът е двукратен шампион в Монте Карло, а освен това е достигал до финала на всички други големи надпревари на червени кортове - Мастърсите в Мадрид и Рим, Ролан Гарос, както и ATP 500 турнира в Барселона.

Този сезон изглеждаше, че световният номер три е отново готов да направи забележителна кампания на землена настилка, съдейки по откриващия му мач в Княжеството. Циципас наглед беше преодолял травмата в рамото, която го измъчваше след края на Аустрелиън Оупън и разгроми Николас Джари, който съвсем наскоро беше завоювал трофея в Сантияго. След мача пък защитаващият шампион реши да демонстрира оригиналност и придружи традиционния подпис върху камерата, прибавяйки послание, което гласеше как клей кортовете в САЩ са толкова срещано явление, колкото и еднорозите каращи скейтборд.

Това изречение на Стефанос обаче се обърна с пълна сила срещу него, тъй като в следващия кръг беше надигран именно от американец. Тейлър Фриц се нуждаеше от само малко над час престой на корта, за да прекъсне серията от 12 поредни победи на балканеца в Монако и веднага побърза на свой ред да се пошегува със своя колега, оставяйки върху камерата традиционния автограф и направи явна препратка към надписа на самия грък, оставяйки многозначителен въпрос, който гласеше "Клеят в САЩ ли"?

Впоследствие Фриц беше запитан за ситуацията и явно в случая няма да имаме някакво спречкване от характера на това между Зверев и Медведев, защото световният номер 10 призна как всичко е било в рамките на шегата и ако трябва да бъде честен, то Циципас действително има право, имайки предвид състоянието на клей кортовете в родината му.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Клеят в САЩ е като еднорог на скейтборд? Фриц затвори устата на Циципас и му отвърна подобаващо Калоян Соколов
Теми:  
atp | забавно | любопитно | монте карло | стефанос циципас | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook