Клей мъките започват от Монако: Медведев загуби от играч, когото беше побеждавал 4 поредни пъти

от в 14:21 на 11.04.2024
Калоян Соколов

Даниил Медведев може да е напреднал значително в представянето си на клей, но все още именно червената настилка е неговият криптонит и това беше доказано от Карен Хачанов, който прекъсна серията си от четири поредни загуби срещу бившия номер едно и го надигра с крайното 6:3 7:5, за да дебютира на 1/4-финалната фаза в Монте Карло. Така сребърният медалист от Токио записа своята четвърта победа над представител на топ 5 в своята кариера и утре ще има тежката задача да спре един измежду 2-кратния шампион Стефанос Циципас и олимпийския златен медалист - Александър Зверев.

Срещата започна изключително необичайно, имайки предвид мощните начални удари на двамата и никой не можа да задържи подаването си до 2:2 гейма. Пръв с тази задача се справи 15-ия поставен, но някогашният шампион от US Open отговори не предизвикателството и възвърна паритета в резултата при 3:3. Виждаше се обаче и с просто око, че Хачанов се движи много по-естествено върху клея и изцяло доминираше разиграванията с мощния си форхенд, а Медведев можеше само да гледа как топката профучава покрай него в следващите три гейма и така сетът отиде в полза на по-нискоранкирания тенисист.

Фаворитът намали количеството на двойните си грешки през втората част, но първият му сервис продължаваше да не е достатъчно ефективно оръжие и често световният номер четири трябваше да се бори сериозно, за да не допусне брейк. Все пак Медведев удържаше някак на атаките от другата страна на мрежата и достигна до сетбол при 5:4 в своя полза, след като преди това беше отразил точка за пробив при 4:4. За съжаление на бившия номер едно, то неговият съперник не трепна в този труден момент и загуби само още три точки до края на срещата, осъществявайки една от най-големите изненади досега в Княжеството.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Клей мъките започват от Монако: Медведев загуби от играч, когото беше побеждавал 4 поредни пъти Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | карен хачанов | монте карло | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook