Клей неволите започват: Руне нанесе едва втора загуба на Медведев за последните му 29 мача

от в 17:48 на 14.04.2023
Мирела Николова

Холгер Руне още през миналата година показа, че се чувства комфортно върху червената настилка, достигайки до четвъртфиналите на Ролан Гарос, а днес отново затвърди тези впечатления и се класира за полуфиналите на Мастърса в Монте Карло. В четвъртфиналната фаза той се изправи срещу Даниил Медведев, който изглеждаше, че не се е възстановил изцяло след изтощителния тричасов сблъсък срещу Александър Зверев снощи и бе далеч от нивото, показано досега в турнира. Младокът се нуждаеше от само час и 18 минути, за да сломи съпротивата на руснака и да го елиминира с 6:3 6:4, за да се нареди сред най-добрите четирима, като в битката за място на финала ще спори с някого измежду Яник Синер и Лоренцо Музети.

Датчанинът стартира на високи обороти, като не пропускаше възможност да накаже всеки по-плитък удар на противника и да ускори топката в търсене на завършващ удар. В четвъртия гейм от срещата Руне на няколко пъти успя да пробие пословичната защита на своя опонент и да нанесе първия пробив в двубоя, който впоследствие безпроблемно бе затвърден за аванс от 4:1. От своя страна, скандинавецът бе непоколебим от сервис линията и без да срещне нито един брейкбол в хода на цялата първа част, взе предимство в общия резултат.

Световният №9 продължи да залага на офанзивен подход и във втория сет, където все по-често виждахме Медведев да изпада в глуха защита. Броят на печелившите удари от ракетата на Руне нарастваше с бързи темпове и бе само въпрос на време превъзходството му да бъде отразено и в резултата. След като в началото на частта двамата си размениха по един пробив, то при 4:4 тийнейджърът осъществи нов брейк, гейм след което си подпечата крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Клей неволите започват: Руне нанесе едва втора загуба на Медведев за последните му 29 мача Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | монте карло | Обзори | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook