Клей показно: Сабаленка разгроми шампионка от РГ и е първата 1/2-финалистка в Рим!

от в 15:26 на 15.05.2024
Елеонора Александрова

Арина Сабаленка продължава да се утвърждава, като една от водещите сили през клей сезона. След като стигна до финала в Мадрид, представянето ѝ в Рим изглежда убедително, като днес беларуската тенисистка надви световната номер 10, Йелена Остапенко, с 6:2 6:3 и така се класира за полуфиналите, където може да срещне сънародничката си Виктория Азаренка или една от най-добрите тенисистки в момента Даниел Колинс.

Двете демонстрираха изключително силов тенис от самото начало на срещата. Нелепите грешки на латвийката обаче започваха да се увеличават, което осигури необходимата увереност в играта на Сабаленка и така световната номер 2 постепенно започваше да става доминантната фигура на двубоя. След 1:1 фаворитката загуби едва един гейм в хода на целия сет и така с 6:2 поведе в резултата.

Шампионката от Ролан Гарос през 2017-та обаче не изглеждаше готова да отстъпи лесно на опонентката си и така станахме свидетели на равностойна игра през втора част, в която и двете показваха най-доброто от себе си. Въпреки това Сабаленка имаше лек превес над съперничката ѝ, което ѝ позволи да реализира пробив при 3:3 и така без да остави шансове на балтийката утвърди превъзходството си с победа в сета с 6:4 и така намери място сред най-добрите 4 в италианската столица.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Клей показно: Сабаленка разгроми шампионка от РГ и е първата 1/2-финалистка в Рим! Елеонора Александрова
Теми:  
Арина Сабаленка

Коментари





Следвайте ни в Facebook