Клижан и Оже-Алиасим с категорични победи на старта на Индиън Уелс

от в 01:25 на 08.03.2019
В
Мартин Клижан предотврати междубратски сблъсък във втория кръг на турнира от сериите ,,Мастърс 1000" в Индиън Уелс между Миша и Саша Звереви, като отстрани по-възрастния брат в началната фаза на надпреварата уверено след 6:1 6:4, докато младият Феликс Оже-Алиасим продължава възхода си през сезон 2019, като обезличи коварния левичар Камерън Нори с 6:3 6:2.

Клижан бе абсолютно безкомпромисен от начален удар в своя мач, като даде едва десет точки на съперника си, когато той разполагаше с топките за сервис. Същевременно словакът не бе изправен и пред нито една възможност за пробив за разлика от Миша, който загуби своето подаване три пъти.

,,Клижо" спринтира през първата част на двубоя, като след по-малко от 20 минути на корта вече бе повел с 5:0, а след нулево подаване затвори и частта на 1.

Словакът побърза да си изгради предимство и във втория сет, реализирайки ранен пробив на старта. Макар че Мартин имаше още няколко възможности за нов пробив, от които не успя да се възползва, на 50-тия в света му бе абсолютно достатъчен спечеления гейм при посрещане в началото на частта, с помощта на който той в крайна сметка спечели тази своеобразна битка на левичарите.

Във втория кръг Клижан ще срещне другия член на семейство Звереви в АТР тура, а именно по-малкия брат и трети поставен в надпреварата - Саша.



 

Феликс Оже-Алиасим пък продължи с позитивните резултати на най-високо ниво, а след многобройните си успехи на клей турнирите в Южна Америка през изминалия месец, младият канадец днес явно демонстрира, че и на твърдите кортове скоро той ще се превърне в сила, с която неговите колеги ще трябва да се съобразяват.

Феликс започна и своя мач ударно, повеждайки с 3:0, като този брейк се оказа и абсолютно достатъчен за него, за да затвори частта с 6:3.

Във втория сет канадецът бе изключително агресивен, нижейки уинър след уинър, благодарение на което той спечели цели 11 поредни точки, сред които бе осъществен и нулев пробив.



Алиасим задържа преднината си до 4:2, когато последва нов брейк, а след като той бе затвърден, при това на нула, канадецът се класира за пръв път в кариерата си за втория кръг на турнир от сериите ,,Мастърс 1000".

Там ще станем свидетели на изключително любопитна битка между тенисисти от младото поколение, защото финалистът от надпреварата в Рио де Жанейро ще се изправи срещу деветия поставен в Индиън Уелс - Стефанос Циципас.

 

В другите двубои през деня досега Алберт Рамос-Виньолас обезличи Дамир Джумхур с 6:1 6:2, а Гуйдо Андреоци се справи с Иля Ивашка отново в два сета след 7:6(4) 6:4.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Клижан и Оже-Алиасим с категорични победи на старта на Индиън Уелс В

Коментари





Следвайте ни в Facebook