Когато нервите вземат връх: Бащата на Джорджи в отчаян опит да пуши на корта (видео)

от в 15:35 на 30.05.2022
Калоян Соколов

Всички знаем колко ментално изискващ спорт е тенисът и често именно психологическата устойчивост на играчите решава нещата между тях на корта. Техническите качества на състезателите на най-високо ниво са почти изравнени, така че най-важно си остава умението да запазваш максимално ниво на концентрация, когато си поставен под напрежение.

Тази способност не се отдава на всеки тенисист, като точно тя до голяма степен отделя много добрите от великите играчи. Истината обаче е, че нервите могат да завладеят дори най-големите шампиони, а това важи с пълна сила на турнирите от Големия Шлем. Днес станахме свидетели на много ясен пример за подобен пагубен ефект върху психиката на спортиста, защото Камила Джорджи не беше на себе си в своя четвъртфинален двубой на Ролан Гарос срещу Дария Касаткина, допускайки близо 40 непредизвикани грешки за малко над час игра. По този начин италианката изгуби шансове да се класира за втория си четвъртфинал от Големия шлем, но по-интересните събития сякаш се случваха на трибуните.

Там Серджо Джорджи беше в пъти по-напрегнат от дъщеря си и изобщо не можеше да седне спокоен на отреденото му мястото. Треньорът на световната номер 29 стигна дотам, че извади скритите си запази от цигари, които се намираха под неговата връхна дреха и тайно се опитваше да пуши между точите, което е абсолютно забранено в близост до корта. В крайна сметката камерите уловиха Серджо, с което беше създаден един от най-забавните моменти, откакто беше дадено началото на турнира във френската столица.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Когато нервите вземат връх: Бащата на Джорджи в отчаян опит да пуши на корта (видео) Калоян Соколов
Теми:  
wta | камила джорджи | любопитно | ролан гарос 2022 | серджо джорджи

Коментари





Следвайте ни в Facebook