Кои са най-популярните тенис турнири до края на 2021 г.?

от в 09:21 на 17.06.2021
Tennis.bg

Очевидно е, че все повече почитатели на тениса са фокусирани върху летните емоции, които предстоят с някои доста интересни и вълнуващи турнири, които в това отношение ни показват, че най-доброто от този спорт предстои. В момента ще забележим, че се намираме в активния период на престижния Ролан Гарос, като този турнир ще продължи до 13 юни. Не трябва да се изненадваме и от факта, че родният бранд Winbet вече има сериозни анализи и ни дава доста добър поглед за потенциалните шампиони. Френската корона е не само тежка, но и с много дълга традиция особено след като забележим, че първият изигран мач е започнал през далечната 1891 г. и продължава да е едно от много важните събития от Големия шлем. На този етап не е трудно да видим, че Рафаел Надал трябва да защитава миналогодишната титла, а още по-интересното е, че мненията на фенове и професионалисти са противоречиви, следователно ще трябва да видим кой ще е прав на финала. Все пак има още малко време за крайния резултат.

Може би едно от най-красивите тенис събития в календара е насрочено за юли - стартът се дава само няколко седмици след Ролан Гарос, а официалната дата е 28 юни до 11 юли. С други думи точно след единия голям турнир ще дойде време за следващия. Тук очакваме Новак Джокович и Симона Халеп да защитават титлите си от миналата година. Освен това не е трудно да забележим, че на тревната настилка и самата игра става много по-различна. Билети се продават, но подозираме, че отдавна са изкупени, все пак ще имаме много възможности да гледаме този турнир на живо. Не забравяйте, че първият понеделник на втората седмица в този турнир не случайно се нарича "Лудият", защото точно тук всички 16 играчи ще покажат най-доброто, на което са способни, и така до самият финал. Ако си мислите, че това са водещите тенис турнири за тази година, грешите - има още много. Впрочем препоръчваме да обърнете внимание и на междинните, защото там също има достатъчно емоция, при това за всеки истински почитател, който иска да се запознае с някои от изгряващите звезди на турнира.

Интересно събитие в календара е ЮС Оупън. Всяка година домакин е град Ню Йорк. Доминик Тийм и Наоми Осака ще бъдат лицата, които искате да следите с интерес. Ако второто име ви е познато, не се изненадваме, все пак преди 3 години именно тя се превърна в причина за създаването на един от много цветните скандали в тениса. Тук атлетите ще играят на твърда настилка, а шампионът ще си тръгне със сумата от 3 милиона долара, като трябва да добавим, че наградният фонд за мъже и жени е изравнен. Винаги следете програмата на стадион Артър Аш, защото точно там е запазена територия за големите майстори. Ню Йорк ще посреща звезди от 30 август до 12 септември.

Не трябва да се изненадваме от следващата интересна дестинация - Китай. Инвестицията на тази страна е изключително впечатляваща и вече 12 години Шанхай посреща най-добрите имена в тениса. Миналогодишният турнир не се проведе, но от последното събитие можем да видим, че Медведев беше шампионът. Наградният фонд тук е около 8.3 милиона долара, а шампионът прибира от тях сумата от 1.3 милиона долара - достатъчно добра мотивация за мнозина. Надяваме се, че до старта, прогнозиран за 9 октомври, може да има повече посещаемост, защото спортната платформа приема доста фенове.

Мастърсът в Париж е също предложение, което препоръчваме да не изпускате. Турнирът започва да се практикува в края на 70-те години на миналия век и ще започне от 31 октомври до 8 ноември. Медведев успя да вземе трофея миналата година, като тази ще има доста сериозна опозиция. Препоръчва се на всички почитатели да насочат вниманието си към централния корт, който събира около 14 000 души и обикновено е резервиран за истинските почитатели. Обикновено към края на сезона можем да открием, че всички засилват значително оборотите и искат да вземат повече точки в играта. Следователно тук ще се хвърлят доста сили.

Логично е, че не можем да посочим пълната тенис програма, но можем да бъдем сигурни, че в тези събития ще има много драматизъм особено след като се опитаме да се насладим на някои от най-важните и предстоящи в календара.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кои са най-популярните тенис турнири до края на 2021 г.? Tennis.bg
Теми:  
тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook