Кой всъщност е Дженсън Бруксби?

от в 11:10 на 10.08.2021
Диана Андреева

Дженсън Бруксби изгря на сцената на US Open още през 2018 година, а само един сезон по-късно се поздрави с първата си победа на мейджър ниво. Към момента американецът вече е част от първите 100 в световната ранглиста, но кой всъщност е той и каква е "историята на живота му"? 

Роден на 26 октомври през 2000 година в Калифорния, Дженсън Бруксби отраства в семейството на двама лекари. Момчето носи името на състезателя от Формула 1 - Дженсън Бътън, който е и любимият пилот на неговия баща Глен, но сред приятелите си е по-известен като Джейти. 

Родителите на Дженсън нямат ясен план за бъдещето на сина си, а разчитат на това той сам да открие интересите си. Любовта му към тениса се заражда по необичаен начин - докато чака да бъде заведен на детска градина, започва да си подава топка с гаражната врата и хилка, която открива в мазето. Това става част от ежедневието му, а малкият Бруксби е категоричен, че е намерил своето "нещо в живота".

На четири годишна възраст започва усилени тренировки и от тогава нито за ден не оставя ракетата настрана. Треньорът му е не само негов наставник на корта, но и в живота, а двамата имат толкова силна връзка, че и до сега - 14 години по-късно, все още работят заедно. Още при юношите е изявен талант, на което и се дължи решението му да се насочи към колежанския тенис. Контузия обаче сериозно обърква плановете му и го принуждава да отсъства от Тура в продължение на цели 14 месеца. 

През 2021 той е готов отново да се завърне на голямата сцена, а това се оказва и най-добрата му година до момента. Зад гърба си той вече има три Challenger титли, преди да започне страхотното си представяне на най-високото ниво - ATP. Надделявайки над редица топ състезатели, той достигна до два финала, а с играта, която показва, със сигурност ще постигне още редица успехи в предстоящите няколко седмици. 

Още от най-ранна детска възраст се възхищава на Рафаел Надал, но ако трябва да избере един удар, който да открадне от друг състезател, би заложил на ретура на Новак Джокович. Макар и испанецът да е любимият му състезател, Бруксби съвсем не подръжава на Матадора и не се опитва да копира стила и поведението му, тъй като иска да не губи себе си. 

Извън корта, където със сигурност далеч не дава вид на спокоен човек, Бруксби е улегнал и подхожда с разбирателство към всичко, което му се случва. С помощта на музика се отпуска след тренировки и мачове - обича да композира собствени пиеси на пиано, което е и основното му хоби. 

Тази седмица му предстои да дебютира на ATP Masters 1000 турнира в Торонто, където жребият му отреди мач с Николоз Басилашвили в първи кръг, а при успех го очаква един от поставените състезатели в надпреварата, а именно Алекс де Минор. Какво ще постигне той в бъдеще и до къде ще достигнат способностите му към момента можем само да предполагаме. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кой всъщност е Дженсън Бруксби? Диана Андреева
Теми:  
дженсън бруксби | кой всъщност е

Коментари





Следвайте ни в Facebook