Кой всъщност е първият опонент на Григор Димитров в Индиън Уелс?

от в 10:18 на 09.10.2021
Диана Андреева

Григор Димитров ще открие тазгодишната си кампания в Индиън Уелс срещу непознат за него до момента опонент в лицето на Даниел Алтмайер. Класиран под номер 114, германецът се е състезавал наред със Стефанос Циципас,  Алекс де Минор и Каспър Рууд при юношите, но в момента резултатите му далеч не са толкова убедителни. Мачът между Димитров и Алтмайер е насрочен за полунощ тази вечер, затова нека преди началото му опознаем съперника на Григор по-отблизо.

Роден на 12 септември 1998 година Алтмайер израства в германския град Кемпен, където продължава да живее и до днес. Първите си стъпки в тениса Даниел прави изцяло с любителска цел, насърчаван от своите родители да спортува. Макар и тогава да е едва седем годиншен, Алтмайер взима решение, че именно това ще бъде призванието му за в бъдеще.

Според някои специалисти Алтмайер е един от най-обещаващите млади таланти в страната си, но при юношите той така и не успява да разгърне потенциала си. В кариерата си Даниел вдига трофей едва един път, а именно през 2016 година, но може да се похвали с мачове срещу част от елита на мъжкия професионален тенис в момента като Стефанос Циципас и Алекс де Минор.

Първата си ATP точка Алтмайер печели, когато е едва на 15. Това вдъхва достатъчно увереност на германския тенисист и той започва да обикаля света, в опит да постигне успехи на ниво ITF, за да се изкачи в световната ранглиста, ала отново не успява да сбъдне до край мечтите си. Независимо от крехката си възраст, Даниел започва да страда от редица контузии и е принуден да се подлага на различни видове лечения, които често го изваждат извън корта за определен период от време.

Първите се стъпки в ATP Алтмайер прави през 2017. По време на Geneva Open той тръгва от квалификациите, за да достигне до основната схема, ала там е победен от Сам Куери. Постепенно германецът успява на няколко пъти да се "добере" до участие в най-високото ниво в Тура, ала върховото представяне за него идва през миналия сезон.
След участие в редица демонстративни събития по време на световната пандемия Алтмайер се намира в наистина добра форма преди началото на Ролан Гарос. Стартирайки от предявките, Даниел се класира в основната схема, а там сътворява истински фурор с победите си над Фелисиано Лопес, Ян-Ленард Щруф и Матео Беретини.

Почитател на Стан Вавринка и Роджър Федерер, Алтмайер се стреми да изпълнява еднорък бекхенд подобно на идолите си, като именно това е и основното оръжие в играта му. Извън корта Даниел определя себе си като олегнал и спокоен човек. Германецът оползотворява свободното си време най-често с риболов, а в случай, че метеорологичните условия не позволяват да бъде сред природата, той обогатява речника си на немски, руски и английски език, чрез четене на книги.

Достигането до четвърти кръг на Ролан Гарос си остава и до момента най-голямото постижение в кариерата на Алтмайер. Но през лятото на 2021 той вдигна два трофея на ниво Чалънджър, а същевременно взе участие и в няколко ATP събития. Достигайки до полуфиналите в Умаг и Китцбюел, германският състезател преодоля съпротивата на няколко сериозни имена в Тура като Душан Лайович, Марко Чекинато и Джанлука Магер, но се надяваме Григор Димитров да не попадне в този списък и първата ракета на страната ни с лекота да открие кампанията си на BNP Paribas Open тази вечер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кой всъщност е първият опонент на Григор Димитров в Индиън Уелс? Диана Андреева
Теми:  
григор димитров | даниел алтмайер | кой всъщност е | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook