Кой всъщност е първият съперник на Григор Димитров в Делрей Бийч?

от в 18:19 на 16.02.2022
Диана Андреева

Мичъл Крюгер ще се впусне в търсене на четвърта ATP победа в своята кариера след по-малко от 48 часа, но го очаква сблъсък с далеч по-класен от него състезател, а именно Григор Димитров, с когото до момента не са се срещали. Двамата предстои да премерят сили в спор за място сред четвъртфиналистите на надпреварата от сериите ATP 250, но преди те да излязат на корта, нека опознаем по-добре първия съперник на Григор в Делрей Бийч.

Роден на 12 януари 1994-а, Мичъл Крюгер за първи път хваща тенис ракетата още на 3-годишна възраст. Любовта на американеца към спорта се заражда спонтанно, като до ден днешен той е благодарен на своите родители, че са го подтикнали да бъде упорит като дете, въпреки неговите възражения по въпроса. През месец април 2020 Мичъл сключва граждански брак с дългогодишната си приятелка - Джини Крюгер, която пътува с него по света през голяма част от сезона, а неразделно до тях е и Дилл - тяхното куче. 

По време на началните си години в тениса Крюгер не се отличава сред останалите състезатели с успехите си, но благодарение на широката си усмивка създава приятелства за цял живот. Когато е на 18-годишна възраст обаче той прави своя голям пробив, доститайки последователно до два полуфинала на турнирите от Големия шлем за юноши - Ролан Гарос и Уимбълдън. Именно през същата година Крюгс, както е по-познат сред близки и роднини, побеждава бъдещия световен номер три и любимец на феновете - Доминик Тийм, както и шампиона от Откритото първенство на Австралия при каретата - Ник Кирьос.

Преходът към професионалния Тур е труден за Крюгер. Неговите приятели си проправят път към голямата сцена доста по-лесно, докато играта на американеца е далеч от нужното равнище, а постоянството в тениса му напълно отсъства. Постепенно обаче той открива себе си и обръща гръб на разочарованията, за да се завърне обратно на победния път. Преди началото на 2021-а световният номер 164 разполага с вече три титли на ниво ITF и една от сериите Challenger, но най-доброто за него тепърва се задава. 

2021-а се превръща в най-успешната за Крюгер година до момента. Въпреки колебливото начало, Мичъл успява да спечели два Чалънджър трофея, а същевременно преминава неведнъж квалификационната фаза на ATP събития в родината си. Напълно заслужено в заключителните седмици от сезона американецът достига и върховата си позиция в световната ранглиста - номер 147. 

Вдъхновен като дете от Андре Агаси и Анди Родик, Крюгер не успява да пожъне техните успехи, въпреки отдадеността си на играта. Резултатите му не оправдават високите очаквания, които самият той има към себе си, но той не губи вяра и продължава да тернира усилено, надявайки се, че някой ден ще изпълни своята голяма цел - дебют в топ 100 на световната ранглиста.

 

Извън корта Крюгс определя себе си като позитивен и добродушен човек. Американецът е в близки приятелски отношения с част от най-големите звезди на САЩ в Тура към момента, сред които Райли Опелка и Мадисън Кийс. Почитател на адреналина, световният номер 164 прекарва свободното си време в компанията на близки и роднини, а най-често може да бъде забелязан на тренировките и мачовете на своя любим отбор по хокей - Dallas Stars. 

Безспорно Григор Димитров е фаворит в предстоящия двубой в Делрей Бийч. Българинът обаче не трябва да подценява тръгналия от квалификациите Мичъл Крюгер, защото той разполага с богат арсенал от оръжия, макар постоянството да не е сред силните му страни в играта. Двубоят е последен в програмата за четвъртък и се очаква да се състои в ранните часове на петъчния ден, а вие ще можете да го проследите на живо на обичайните линкове в нашия сайт - Tennis.bg.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кой всъщност е първият съперник на Григор Димитров в Делрей Бийч? Диана Андреева
Теми:  
григор | григор димитров | делрей бийч | димитров | кой всъщност е | тенис турнир в делрей бийч

Коментари





Следвайте ни в Facebook