Кой всъщност е Тиаго Сейбот Уайлди?

от в 15:05 на 20.11.2020
Диана Андреева
Тиaго Сейбот Уaйлди има три титли на ниво ITF и една на ниво Challenger. Тази седмица той достигна до първия си финал в АТР тура и по-късно днес ще се изправи срещу Каспър Рууд в спор за титлата в Сантяго, Чили. Ето пет неща, които можете да научите за младия тенисист:
 

1. Вилт завърши юношеската си кариера на високо ниво

Сейбот Уaйлди завоюва титла от Големия шлем в последния си турнир за юноши. Той триумфира на US Open 2018 и стана първия бразилец, печелил трофея в Ню Йорк.
 

 2. 19-годишният Тиаго показа стабилни резултати на Challenger турнирите

Бразилецът спечели своята дебютна титла на ATP Challenger Tour миналия ноември в Гуаякил. През 2019 година той записа първите си четири победи над играчи от топ 100 и загуби само два мача от общо 15.
 

3. За момента Вилт е в списъка за участие в Милано

Благодарение на успешното си представяне в Сантяго, Уaйлди ще премине до седмо място в сезонната ATP надпревара за участие на NextGen финалите в Милано. Така той ще влезе в списъка на играчите, които се класират за тазгодишното издание на турнира, който ще се проведе между 10 и 14 ноември.

4. Густаво Куертен проявява интерес към Тиаго

Сейбот Уaйлди за първи път се среща с Густаво Куертен на шест години, а бившият №1 в класацията за ATP продължава да следи младия си сънародник и досега. 

https://twitter.com/gugakuerten/status/1005165951300587520?s=19

5. Образованието е важно за Вилт и семейството му

Ученето е важно в семейството на младока. Макар че тренировките му пречат да посещава колеж, Тиаго получава дневната си доза знания чрез онлайн курсове.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кой всъщност е Тиаго Сейбот Уайлди? Диана Андреева
Теми:  
тиаго сейбот

Коментари





Следвайте ни в Facebook