Кокинакис, Сок и Гулбис са аут. Вавринка продължава

от в 11:24 на 15.01.2019
В
6:4 3:6 2:6 2:6 - Джак Сок отново не можа да справи на сингъл, въпреки че се изправи срещу 159тия в света Алекс Болт. Австралиецът надигра американеца с обрат след като загуби първия сет. Там Сок проби при 2:2 и не допусна спад в играта си и поведе с 1:0. Вторият обаче започна кошмарно за Джак и той изостана с 3:0, а малко по-късно и с 5:1. Той върна единия от пробивите и го затвърди, но силите му не бяха достатъчни и въпреки че се стигна до два дюса, Алекс затвори сета със 6:3. Третият сет Сок започна взимайки своя гейм, но загуби следващите пет за 5:1, което впоследствие прерасна в 6:2. В оказалия се последен сет Болт реализира ранен пробив за 2:1, както и при взе подаването на Сок още веднъж при 4:2 и така надделя с 6:1 в четвъртия сет и след два часа на корта си осигури място във втори кръг на турнира.

7:5 2:4 - Кокинакис от своя страна не успя да довърши своя мач след болка в гърдите. Австралиеца се изправи срещу японеца Таро Даниел. Танаси дори водеше със сет, но получената контузия му попречи да продължи. Първата част бе наистина оспорвана и се мина през няколко обрата, като Кокинакис още при 5:4 сервира за мача, но бе пробит. В последствие затвори сета със 7:5, но и двата гейма бяха изключително трудни и оспорвани, като австралиеца проби чак при четвъртата си възможност, а Даниел имаше точка за влизане в тайбрек. Вторият сет проблемите на Кокинакис се проявиха и болката в областта на гърдите се засилваше. В почивката при 2:1 австралиецът помоли за медицинска помощ, след което взе и последния си гейм за 2:2. Таро поведе с 4:2 след близо 10 минутен сервис гейм на противника си и при 30:0 и 4:2 Танаси Кокинакис се отказа и даде победата на своя японски противник.

6:3 1:3 - Още едно отказване се случи днес, а именно това на Гулбис. Той се изправи срещу Стан Вавринка и дори водеше със сет аванс, но като по-рано Кокинакис контузия му попречи да завърши своя мач. В първата част Ернест реализира пробив при 2:2 и при 5:3, за да затвори частта с 6:3. Въпреки че вторият сет бе едва четири гейма, то те продължиха повече от целият първи сет, а Вавринка водеше с 3:1, когато Гулбис се отказа. Но как всъщност се контузи. При 40:40 и 3:1 мощен форхенд осука гърба на латвиеца и още на следващата точка той се отказа:

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кокинакис, Сок и Гулбис са аут. Вавринка продължава В

Коментари





Следвайте ни в Facebook