Кокинакис удължи отличната си серия в Аделаида; Чилич също е в топ 4 на турнира

от в 13:19 на 13.01.2022
Владислав Риждов

Впечатляващата серия на Танаси Кокинакис продължава с пълна сила. Австралиецът се класира за втори пореден полуфинал в Аделаида, след като надигра сънародника си Александър Вукич в три сета - (5)6:7 6:3 6:2.

Двубоят започна с две бързи подавания от страна на австралийците, а в третия гейм Вукич бе изправен пред опасността да бъде пробит след няколко грешни решения, но Кокинакис не се възползва и равенството се запази. Впоследствие световният номер 160 на свой ред можеше да се откъсне напред в резултата, но неговият съперник също не допусна статуквото да бъде нарушено. До края двамата продължиха да налагат агресивните си стилове на игра и въпреки че Кокинакис се добра до още пет точки за пробив, до такъв така и не се стигна и двамата трябваше да изиграят тайбрек. Той започна отлично за Вукич, който спечели и двете точки при посрещане, за да поведе с 3:0. Последва обаче пълен обрат от страна на Кокинакис за 4:3, но накрая Вукич се оказа по-стабилният в разиграванията и поведе в общия резултат.

Втората част също се движеше равностойно и сервиращите доминираха на корта. Асовете и печелившите удари продължаваха да се множат и изглеждаше, че ще бъдем свидетели на пореден тайбрек. На друго мнение обаче беше Кокинакис, който търпеливо дочака своя момент и открадна противниковото подаване за 5:3, преди безпроблемно да затвори сета на сметката си.

Подемът на 25-годишния австралиец продължи и в решителната част. Кокинакис поставяше под напрежение Вукич в неговите сервис геймове и това доведе до два бързи брейка на сметката на Танаси, който поведе комфортно с 4:1. До края световният №145 нямаше никакви проблеми да задържи водачеството си и подпечата успеха си след директна точка от начален удар. 

Към заключителната фаза продължава и Марин Чилич, който по-рано днес надделя над Томи Пол също в трисетова битка с 6:4 2:6 6:3 и в спор за място на финала ще се изправи именно срещу Танаси Кокинакис.

Хърватинът измъкна равностойна първа част с решителен пробив в края й, за да се доближи до победата. Във втория сет Пол пък взе инициативата и оползотвори максимално шансовете, до които достигна, изграждайки си непреодолим аванс от 4:1, преди да изравни общия резултат. В решителния сет отново един брейк се оказа достатъчен за бившия №4 в света, за да си гарантира участие сред последните четирима за втора поредна седмица.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кокинакис удължи отличната си серия в Аделаида; Чилич също е в топ 4 на турнира Владислав Риждов
Теми:  
atp | atp adelaide | Аделаида | марин чилич | Обзори | танаси кокинакис | тенис турнир в аделаида

Коментари





Следвайте ни в Facebook