Кокинакис взе скалпа и на Иснър и е на крачка от нов полуфинал в Аделаида

от в 09:44 на 12.01.2022
Владислав Риждов

Танаси Кокинакис продължава да демонстрира завидна форма в началото на сезона. Австралиецът се е устремил към ново добро представяне на турнира в Аделаида, след като днес пречупи №2 в схемата Джон Иснър в мач с три тайбрек сета - (5)6:7 7:6(5) 7:6(4), и по този начин е на крачка от нов полуфинал в австралийския град.

Съвсем не изненадващо срещата бе лишена от продължителни разигравания, като сервиращите доминираха изцяло. Откриващата част започна с бързо взети сервис геймове от страна на двамата, преди Кокинакис пръв да докосне пробива, достигайки до три възможности. Иснър обаче се справи рутинно с трудната ситуация и спечели подаването си. Впоследствие световният номер 141 достигна до нови брейк точки, но и този път високият американец не се пречупи, за да се стигне до съвсем закономерен тайбрек. Там Иснър взе отрано инициативата и си отвори комфортна дистанция в точките - 4:1. Австралиецът, от своя страна, не отстъпи назад и с добра игра възстанови равенството, но Биг Джон се оказа по-солиден във важните точки и отмъкна сета на сметката си.

През втория сет сценарият на корта не претърпя никаква промяна и двамата бяха непоклатими от сервис линията, като точките за пробив бяха абсолютна химера. Така отново се стигна до тайбрек в края, който и този път не беше лишен от интрига. Подобно на първата част, Иснър реализира ранен минибрейк и имаше аванс от 4:2 при смяната на полетата. Само че борбеният Кокинакис не се предаде и постигна пълен обрат до края, изравнявайки общия резултат.

В решителната част пак сервисът бе ключовото нещо в играта на двамата съперници. Серията от безупречни подавания продължи да бъде налице, като Иснър и Кокинакис изглеждаха непробиваеми, когато заставаха на сервис линията. Статуквото на корта отново не бе разрушено и победителят трябваше да бъде решен след изиграването на пореден тайбрек. Той започна по перфектен начин за 25-годишния домакински представител, който дръпна с 3:0, преди Иснър да спре серията му с директна точка от начален удар. До края младият австралиец нямаше никакви колебания при задържането на водачеството си и се поздрави уверено с успеха.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кокинакис взе скалпа и на Иснър и е на крачка от нов полуфинал в Аделаида Владислав Риждов
Теми:  
atp | atp adelaide | Аделаида | джон иснър | обзор | танаси кокинакис | тенис турнир в аделаида

Коментари





Следвайте ни в Facebook