Каква седмица за Кокинакис! Ще играе на първия си АТР 1/2-финал от 2017-а насам

от в 17:48 на 07.01.2022
Владислав Риждов

Танаси Кокинакис трябваше да се спрява с куп различни трудности по време на своята кариера, които по един или друг начин му пречеха да разгърне пълния си потенциала. През изминалия сезон талантливият австралиец игра предимно на Чаланджър ниво, като дори спечели една титла, а настоящата кампания започна повече от добре за местния любимец. Кокинакис елиминира последователно Джон Милман и Франсис Тиафо, преди по-рано днес да надделее в трисетова битка над Микаел Имер с 7:6(9) 4:6 6:4, за да достигне до първия си АТР полуфинал от 2017 насам, когато стори това на турнира в Лос Кабос.

Срещата бе равностойна и с много малко шансове за брейк от страна на двамата състезатели. Откриващият сет се реши с тайбрек, до който двамата достигнаха, след като се оказаха непробиваеми в собствените си сервис геймове. Самият тайбрек пък бе изключително оспорван и изпълнен с обрати. И двамата имаха възможности да поведат в резултата, но в крайна сметка това стори Кокинакис, който спечели частта с 11:9 точки.

Първият брейк в срещата бе факт в началото на втория сет. В негов автор се превърна Микаел Имер, който взе още първия сервис гейм на съперника си. До края динамичната игра от страна и на двамата се запази, а ранният аванс на шведа се оказа достатъчен, за да изравни общите части. В решителния сет пък бе ред на 25-годишния австралиец да се отскубне в резултата. Кокинакис постигна комфортен аванс от 3:0, който обаче бе заличен от Имер, преди в десетия гейм световният №171 да нанесе нов удар върху съперника си и с това да си гарантира победата.

Към полуфиналите продължават също Карен Хачанов и Марин Чилич. №2 и №3 ще се изправят един срещу друг в утрешния ден, след като днес победиха респективно Егор Герасимов и Ласло Джере. В другия полуфинал пък сили ще премерят споменатият вече Танаси Кокинакис и Гаел Монфис.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Каква седмица за Кокинакис! Ще играе на първия си АТР 1/2-финал от 2017-а насам Владислав Риждов
Теми:  
atp adelaide | гаел монфис | карен хачанов | марин чилич | микаел имер | Обзори | танаси кокинакис | тенис турнир в аделаида

Коментари





Следвайте ни в Facebook