Колапс в руския отбор: Медведев ще си партнира с двама играчи извън топ 150

от в 13:30 на 29.12.2021
Диана Андреева

Ситуцаията около провеждането на първия за сезон 2022 турнир от календара на ATP - ATP Cup, е повече от объркана. До последно не бе известно дали световният номер едно Новак Джокович ще се включи в турнира, а същевременно правилата бяха допълнително дооточнявани, тъй като се появиха сериозен брой отказвания. Отборът на Русия бе сред фаворитите за спечелване на титлата в груповата надпревара, но проблемите и за тях не отсъстват и в момента задачата им е повече от усложнена.

По първоначална информация с руския флаг щяха да се състезават Даниил Медведев, Андрей Рубльов, Аслан Карацев и Евгений Кафелников, но. COVID-19 сериозно промени този списък. Единствено световният номер две ще има възможност да се изяви на турнира в Сидни, тъй като и тримата му останали сънародници са поставени в изолация, защото са заразени с COVID-19.

Партньори на Медведев в предстоящото издание на турнира ще бъдат Роман Сафиулин и Евгений Карловский, които са класирани съответно под номер 167 и 269. Наставник на руснаците ще бъде треньорът на Даниил Медведев - Жил Сервара, но според последна информация, предоставена от Шамил Тарпищев, който е председател на Руската тенис федерация, участието на сънародниците му в ATP Cup все още е под въпрос.

Карен Хачанов е сред най-изявените руски тенисисти в момента, но Тарпищев сподели, че той е предпочел да започне сезона си с участие на турнир в Мелбърн, вместо да се включва в отборното състезание заедно с Медведев и останалите си сънародници. Русия трябва да изиграе първия си сблъсък на ATP Cup още през първия ден, така че съвсем скоро ще разберем дали все пак Медведев, Сафиулин и Карловский ще представялват родината си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Колапс в руския отбор: Медведев ще си партнира с двама играчи извън топ 150 Диана Андреева
Теми:  
atp cup | андрей рубльов | аслан карацев | даниил медведев | евгени кафелников | русия | шамил тарпищев

Коментари





Следвайте ни в Facebook