Колеблив Лазаров не успя да намери място в основната схема на Чаланджъра в Барлета

от в 12:44 на 11.04.2022
Владислав Риждов

Александра Лазарова започна участието си в квалификациите на Чаланджър турнира в Барлета с убедителен успех над местен представител, а жребият за втория кръг изправи сънародника ни срещу познат съперник. Алекс трябваше да се изправи в спор за място в решителния кръг срещу Милян Жекич, който имаше аванс в директните двубои помежду им. И този път обаче националът ни не успя да преодолее съпротивата на сръбския представител, допускайки двусетово поражение, което го остави на крачка от класиране за същинската част на турнира - 1:6 3:6 в полза на Жекич.

Двубоят започна трудно за Лазаров, след като той допусна пробив още в откриващия си сервис гейм. Алекс получи моментална възможност да реализира рибрейк, но Жекич измъкна подаването си, и така успешно затвърди аванса си. Сърбинът имаше видимо преимущество до края, докато родният ни състезател така и не успя да намери правилния ритъм. Това доведе до четири поредни гейма в полза на световния номер 346, с които той категорично сложи край на откриващата част.

След подновяването на действията Жекич продължи да има превес в разиграванията и скоро серията му от последователни геймове се увеличи на седем - 3:0. Последва реакция от страна на българина, който бе на път дори да изравни резултата, но нов слаб гейм върна инициативата на неговия опонент. Така поставеният под номер 6 в пресявките увеличи дистанцията между двамата, преди да финализира крайния си успех след малко над час игра.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Колеблив Лазаров не успя да намери място в основната схема на Чаланджъра в Барлета Владислав Риждов
Теми:  
александър лазаров | барлета | бг тенис | квалификации | милян жекич | обзор | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook